Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ
Στη γραμμή της υποταγής

Μαθήματα αποπροσανατολισμού των εργαζομένων και αθώωσης της αντιλαϊκής πολιτικής παρέδωσαν οι εκπρόσωποι του συμβιβασμού και της υποταγής στο συνδικαλιστικό κίνημα, προσπαθώντας να κάνουν το άσπρο - μαύρο, για να συγκαλύψουν τις αιτίες των προβλημάτων των εργαζομένων, να τους οδηγήσουν σε μονοπάτια ακίνδυνα για το καπιταλιστικό σύστημα. Ο λόγος για τους ομιλητές των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και «Αυτόνομης Παρέμβασης» (ΑΠ) στην ... απεργιακή συγκέντρωση των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στην οποία μετά βίας συμμετείχαν 500 άτομα.

Ο ένας έκοβε και ο άλλος έραβε. Από τους Γ. Γεωργακόπουλο (ΠΑΣΚΕ) και το Γρ. Καλομοίρη (ΑΠ) μάθαμε ότι για τα προβλήματα των εργαζομένων φταίει το νεοφιλελεύθερο μοντέλο διαχείρισης του καπιταλισμού. Ο Γ. Γεωργακόπουλος «εμβάθυνε» ακόμα περισσότερο, σημειώνοντας: «Οι θιασώτες του μονεταρισμού και της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης μετέτρεψαν τις αγορές από στοιχείο της οικονομικής ζωής σε κάτι το απόλυτο το οποίο κυριαρχεί στην οικονομία, την κοινωνία, στην ίδια την πολιτική.»! Δηλαδή οι «αγορές» που... δεν είναι καπιταλιστικές - όπως υπονοούν αυτοί - ήταν μέχρι τώρα «στοιχείο της οικονομικής ζωής» που... δεν είναι καπιταλιστική. Και όλα ήταν ρόδινα για τους εργάτες. Τώρα όμως αυτές οι «αγορές» μετατράπηκαν σε «κάτι το απόλυτο», το οποίο δεν ξέρουμε τι είναι αλλά πάντως είναι πολύ κακό! Την ανηθικότητα των «αγορών» και των «κυβερνώντων» επιβεβαίωσε με παρρησία ο Β. Πολυμερόπουλος (ΔΑΚΕ). Τους αποκάλεσε «ανίκανους», «τοκογλύφους», «κερδοσκόπους», «απατεώνες», «καρεκλοκένταυρους», «κρατικοδίαιτους» και άλλα παρόμοια αποκαλύπτοντας τις πραγματικές αιτίες: Οι κακοί εργοδότες και οι ανίκανες κυβερνήσεις. Κι όμως, ύστερα από όλα αυτά απευθυνόμενος σε αυτούς ζήτησε: «'Η αλλάξτε πολιτική ή φύγετε»!!!

Τέλος, από τον Γρ. Καλομοίρη (ΑΠ) μάθαμε ότι μέχρι σήμερα είχαμε ένα μάλλον καλό και αταξικό κράτος - ή καλύτερα, φιλεργατικό - που «οδηγείται σε διάλυση» και «η Δημόσια Διοίκηση σε πλήρη απορρύθμιση»! Ομως, έδωσε τη «λύση»: «Εναλλακτική λύση είναι να μπει φρένο στους κερδοσκόπους και τις αγορές». Απορίας άξιο είναι πως δεν το 'χει σκεφτεί κανείς άλλο να δώσει φιλεργατικά χαρακτηριστικά στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο «διάλογο» η πλειοψηφία της ΟΛΜΕ (2013-02-06 00:00:00.0)
Χωράνε παντού... (2011-12-02 00:00:00.0)
Οικογενειακός καυγάς (2010-12-07 00:00:00.0)
Ξεκίνησε το 34ο συνέδριο (2010-12-02 00:00:00.0)
Ιδιωτικά και τα Ταχυδρομεία (2000-10-03 00:00:00.0)
Παρέμβαση για τον "Σπάρτακο" (1998-02-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ