Τρίτη 3 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ιδιωτικά και τα Ταχυδρομεία

Το θέμα που θα συζητηθεί στο Συμβούλιο Υπουργών Επικοινωνιών της ΕΕ,  βρίσκει σύμφωνη και την ελληνική πλευρά, για  ιδιωτικοποίηση των ΕΛ-ΤΑ

Από προηγούμενη κινητοποίηση των εργαζομένων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ
Από προηγούμενη κινητοποίηση των εργαζομένων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ
Το ξεπούλημα και των Ταχυδρομείων στους ιδιώτες, συζητούν σήμερα οι διοικούντες την Ευρωπαϊκή Ενωση, κεντροαριστεροί και λοιποί νεοφιλελεύθεροι. Συγκεκριμένα, πραγματοποιείται στο Λουξεμβούργο υπό τη γαλλική προεδρία, Συμβούλιο Υπουργών Επικοινωνιών των χωρών - μελών της ΕΕ. Η Ελλάδα εκπροσωπείται από τον υφυπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Αλ. Βούλγαρη. Στο Συμβούλιο θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την «απελευθέρωση» της αγοράς στις τηλεπικοινωνίες, καθώς και σχέδιο Κοινοτικής Οδηγίας για τη σταδιακή «απελευθέρωση» της αγοράς των ταχυδρομικών υπηρεσιών από το 2003 μέχρι το 2007.

Θυμίζουμε για την Ελλάδα, ότι η κυβέρνηση καταργεί από 1η του 2001 το μονοπώλιο του ΟΤΕ στη σταθερή τηλεφωνία, αδειοδοτώντας στο επόμενο διάστημα, ιδιώτες για παροχή ασύρματης και ενσύρματης σταθερής τηλεφωνίας.

Για τα ταχυδρομεία, το υπουργείο σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «η θέση της χώρας μας είναι θετική με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, ώστε να εξασφαλίζεται η ομαλή μετάβαση των ΕΛ - ΤΑ από το σημερινό καθεστώς, σε ένα πλήρως απελευθερωμένο, από 1-1-2007, καθεστώς για όλες τις ταχυδρομικές υπηρεσίες».

Προφανώς ως «χώρα» εννοεί τους βουλευτές του δικομματισμού που πρόσφατα υπερψήφισαν στη Βουλή κυβερνητική τροπολογία για «μετοχοποίηση» των ΕΛΤΑ, σε πρώτη φάση μέχρι 49%. Οπως και να έχει, η κυβέρνηση εδώ και χρόνια προωθεί την πλήρη απαξίωση του δημόσιου ταχυδρομείου - με ελλείψεις σε προσωπικό, καθυστερήσεις στις διανομές, συνεχείς αυξήσεις στα ταχυδρομικά τέλη - προκειμένου αυτό προβληματικό και ανυπόληπτο στα λαϊκά στρώματα, αδιαμαρτύρητα να πουληθεί στους ιδιώτες.

Να πουληθεί βέβαια, όχι ολόκληρο, αλλά τμηματικά. Με τους ιδιώτες να παίρνουν το λεγόμενο φιλέτο, όπως τις ταχυμεταφορές και στο δημόσιο να μείνουν δευτερεύουσας σημασίας, δίχως κέρδος υπηρεσίες. Να ακολουθηθεί δηλαδή η ίδια μέθοδος ξεπουλήματος, που μεθοδεύεται και για την Ολυμπιακή Αεροπορία. Οι εταίροι του δικομματισμού σε επίπεδο Βουλής, έχουν στην προσπάθειά τους, τη στήριξη των ομολόγων τους, σε συνδικαλιστικό επίπεδο. Με ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ να περιορίζονται σε εθιμοτυπικές κινητοποιήσεις όταν κατατέθηκε η τροπολογία στη Βουλή και να τηρούν από τότε σιγήν ιχθύος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ