Τρίτη 3 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Προκλητική και απαράδεκτη η ενέργεια της Ασφάλειας

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή το ΚΚΕ

Ως προκλητική και απαράδεκτη ενέργεια που παραβιάζει συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα, χαρακτηρίζει την παρακολούθηση της συνεδρίασης της Επιτροπής Αγώνα Κατά των Επεκτάσεων της ΠΕΤΡΟΛΑ από δύο άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Ελευσίνας, ο βουλευτής του ΚΚΕ Αντ. Σκυλλάκος στην Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε χτες στη Βουλή, απευθυνόμενος στον υπουργό Δημοσίας Τάξης.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής αναφέρει: «Νέο κρούσμα αστυνόμευσης και προσπάθειας εκφοβισμού της λαϊκής δράσης παρατηρήθηκε την Τρίτη (26/9/2000) στην Ελευσίνα. Συγκεκριμένα, δύο άνδρες του Τμήματος Ασφαλείας Ελευσίνας παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση της Επιτροπής Αγώνα κατά των επεκτάσεων της ΠΕΤΡΟΛΑ, στο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ελευσίνας, στην οποία συμμετείχαν δήμαρχοι, κοινοτάρχες καθώς και δεκάδες εκπρόσωποι μαζικών φορέων της περιοχής. Μετά το τέλος της συνεδρίασης οι δύο άνδρες ασφαλείας προσήλθαν στην αίθουσα και αφού δήλωσαν ότι εκτελούν εντεταλμένη υπηρεσία την οποία διέταξε ο διοικητής τους, Αστυνόμος Α' κ. Μπαζίκος, αξίωσαν να μάθουν τι αποφάσισε η Επιτροπή. Η προκλητική και απαράδεκτη αυτή ενέργεια που παραβιάζει συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα και θυμίζει παλιότερες εποχές καταδικασμένες στη συνείδηση του λαού, δικαιολογημένα έχει προκαλέσει την αγανάκτηση και αντίδραση των κατοίκων. Ερωτάται ο κ. υπουργός:

  • Ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Ελευσίνας ενήργησε μόνος του ή κατ' εντολήν κάποιων και ποιων;
  • Ηταν ενήμερη η ηγεσία του υπουργείου για τη συγκεκριμένη ενέργεια των αστυνομικών;
  • Θα ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για να σταματήσουν τέτοια φαινόμενα και να εξαλειφθούν οι μηχανισμοί αστυνόμευσης και τρομοκρατίας των πολιτών και των αγώνων τους;»

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ