Τρίτη 3 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Καθησυχάζει εταίρους - εφοπλιστές

Να... καθησυχάσει τους υπόλοιπους Ευρωπαίους υπουργούς μεταφορών ότι σύντομα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα «προχωρήσει» ακάθεκτη στην κατάθεση νόμου για την «απελευθέρωση» των θαλάσσιων ενδομεταφορών, έσπευσε χτες ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Χρ. Παπουτσής, στη διάρκεια του Συμβουλίου Υπουργών Μεταφορών - Ναυτιλίας που έγινε στο Λουξεμβούργο. Τη διαβεβαίωση αυτή τη... διάνθισε με τα περί ενίσχυσης του ελέγχου των πλοίων στα λιμάνια και τη διατήρηση σε ό,τι αφορά την Ελλάδα του ορίου ηλικίας για τα επιβατικά πλοία των 35 ετών.

Ανέφερε δε, ότι τα επιβατικά πλοία που ήδη έχουν κρατηθεί από την περασμένη Κυριακή στα ελληνικά λιμάνια αν δε συμμορφωθούν σε 20 μέρες με τα όσα προβλέπει η κοινοτική οδηγία 98/18 θα τους αφαιρεθεί η άδεια σκοπιμότητας που κατέχουν... Στο συμβούλιο συζητήθηκε και το θέμα των διπλών τοιχωμάτων στα δεξαμενόπλοια: «Η Ελλάδα - όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο Τύπου του ΥΕΝ - επιβεβαίωσε την προσήλωσή της στα θέματα ενίσχυσης της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας και της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος», εξακολουθώντας να... αρνείται ακόμα και αυτό το «ισχνό» μέτρο για τα δεξαμενόπλοια καθώς, όπως έχει υποστηρίξει ο ίδιος ο υπουργός Χρ. Παπουτσής, θα τεθούν «εκτός» πάνω από 300 ελληνικά πλοία αυτού του τύπου, δηλαδή σαπιοκάραβα. Να σημειωθεί ότι για την υπόθεση των δεξαμενοπλοίων ήδη γίνονται διαπραγματεύσεις και στον ΙΜΟ (Διεθνή Οργανισμό Μεταφορών)

Τέλος, χτες ο Χρ. Παπουτσής έστειλε επιστολή προς την Επίτροπο Μεταφορών και Ενέργειας Λογιόλα Ντε Παλάτσιο, για να εκφράσει τη... δυσαρέσκειά του σχετικά με τον τρόπο που η Επιτροπή ζήτησε από τον μόνιμο εκπρόσωπο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση διευκρινίσεις για τα αίτια του ναυαγίου του «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ» και για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας της ισχύουσας κοινοτικής νομοθεσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ