Τρίτη 3 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ερευνα για τυχόν συναλλαγές

Εσπευσμένη έρευνα, με άγνωστο τον ακριβή στόχο της, διεξάγουν από την περασμένη Παρασκευή, 29 του Σεπτέμβρη, οι εισαγγελείς Πειραιά και Ναυτοδικείου. Μετά τις καταγγελίες του πρώην Α/Β Μηχανικού του «Εξπρές Σαμίνα» Α. Σορόκου για τα προβλήματα του επιβατηγού στα στεγανά, αλλά και για γενικότερες μηχανικές βλάβες, διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση για το αν γίνονται σωστοί έλεγχοι στα επιβατηγά πλοία απ' τους λιμενικούς της Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων του ΥΕΝ.

Ετσι, θα εξεταστούν όλα τα έγγραφα της Επιθεώρησης των ελέγχων που έγιναν στο μοιραίο πλοίο - τόσο πριν όσο και μετά τις καταγγελίες του Α/Β Μηχανικού. Η εξέταση αυτή θα γίνει από τον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου Γ. Δουβλέκα.

Ταυτόχρονα, θα διερευνηθεί απ' τον εισαγγελέα Πειραιά και τον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης - τυχόν ύπαρξη συναλλαγής λιμενικών της Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων με τρίτα πρόσωπα (σ.σ. πλοιοκτήτες) και άλλους έχοντες έννομο συμφέρον. Κατόπιν θα ερευνηθεί η περίπτωση ύπαρξης ευθυνών για το Λιμενικό κατά την επιχείρηση διάσωσης στην Πάρο. Η έρευνα τέλος, θα επεκταθεί και στο αν οι λιμενικοί είχαν ελέγξει το πλοίο στα πλαίσια της έρευνας που είχε διαταχθεί από τον εισαγγελέα Γρ. Πεπονή μετά την πυρκαγιά στο «Φλάινγκ Ντόλφιν 54» της MED τον Αύγουστο στην Αίγινα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ