Τρίτη 3 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιχείρηση σπίλωσης

Με αφορμή δημοσιεύματα της εφημερίδας «Εξουσία», στήθηκε επιχείρηση σπίλωσης του κομμουνιστή δημοτικού συμβούλου, Κ. Ροκονίδα 

Στόχος χυδαίας μεθόδευσης έγινε ο Κώστας Ροκονίδας, στέλεχος του ΚΚΕ και αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πάρου,καθώς επιχείρησαν να τον συσχετίσουν με ενέργειες εξυπηρέτησης των συμφερόντων της πλοιοκτήτριας εταιρίας του «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ».

Η εφημερίδα «Εξουσία», στις 29 Σεπτέμβρη ισχυρίστηκε ότι ο ναυτιλιακός πράκτορας της εταιρίας και ένας δημοτικός σύμβουλος «απήγαγαν» τον πλοίαρχο του πλοίου και τον «δασκάλεψαν» ώστε να πει αυτά που θέλει η εταιρία. Το δημοσίευμα της «Εξουσίας» αναπαρήγαγε δημοσιογράφος του «ΗΧΩ FM» της Πάρου, ο οποίος πρώτος ανέφερε το όνομα του Κώστα Ροκονίδα. Στις 30 Σεπτέμβρη, η εφημερίδα επανήλθε αναφέροντας κι αυτή το όνομα του δημοτικού συμβούλου. Ο δημοσιογράφος του «ΗΧΩ FM» παραβρέθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε το Σάββατο για το θέμα και είπε ότι το όνομα του δημοτικού συμβούλου το χρησιμοποίησε ερωτηματικά, επειδή τον έψαχνε για να πάρει πληροφορίες για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Η «Εξουσία» χτες σημειώνει ότι στο δημοτικό συμβούλιο παρουσιάστηκε πολίτης ο οποίος επιβεβαίωσε το περιστατικό με τον πλοίαρχο. Η εφημερίδα δεν ανέφερε όμως, ότι ο πολίτης διευκρίνισε ρητά πως ο δημοτικός σύμβουλος δεν ήταν ο Κώστας Ροκονίδας,ο οποίος συμμετείχε με άλλους συναδέλφους του στην επιχείρηση διάσωσης των ναυαγών και έμεινε αργότερα στο Κέντρο Υγείας μέχρι το βράδυ της επόμενης μέρας.

Με απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου διαμαρτύρεται και αποδοκιμάζει τα δημοσιεύματα της «Εξουσίας», με τα οποία: «Επιχειρείται η σπίλωση Δημοτικού Συμβούλου, ο οποίος από την πρώτη στιγμή και καθ' όλη τη διάρκεια του τραγικού συμβάντος διέθεσε όλες του τις δυνάμεις στις προσπάθειες διάσωσης».

Η ΝΕ Κυκλάδων του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την καλοστημένη επιχείρηση λάσπης που έχει δημιουργηθεί τονίζοντας: «Σήμερα που ακόμα ανασύρονται πτώματα από το πολύνεκρο ναυάγιο του "ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ", που η αγανάκτηση των νησιωτών γίνεται οργή για την πολιτική που ασκείται στο χώρο της ακτοπλοΐας, κάποιοι προσπαθούν να αποτρέψουν τη μετατροπή αυτής της οργής σε δυναμικές αντιδράσεις. Τα κατάπτυστα κείμενα της "Εξουσίας" στις 29 και 30 Σεπτέμβρη, διαψεύδονται ήδη από αυτούς τους οποίους η εφημερίδα επικαλείται ως καταγγέλλοντες. Δυστυχώς παρασύρθηκαν και άλλοι και αναδημοσίευσαν τα της "Εξουσίας". Πίσω από αυτή την επιχείρηση λασπολογίας βρίσκονται κάποιοι τοπικοί "παράγοντες" του νησιού, που στο όνομα της εξυπηρέτησης άλλων συμφερόντων, αμαυρώνουν την εικόνα της καθολικής και συγκλονιστικής προσφοράς όλων των Παριανών στη διάσωση των επιζώντων».

Ο Κώστας Ροκονίδας τόνισε στο «Ρ»: «Υπάρχουν κάποιοι τοπικοί "αρουραίοι" οι οποίοι βάζοντας στο στόχο εμένα, ουσιαστικά μοναδικό σκοπό έχουν να αποπροσανατολίσουν την πάλη του παριανού λαού, που αγωνίζεται για να δοθούν λύσεις στο ζήτημα της ακτοπλοΐας. Θίγοντας την υπόληψή μου προσπαθούν να σπιλώσουν τα θεσμοθετημένα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να πλήξουν την ενότητα που επέδειξαν οι κάτοικοι στο πολύνεκρο ναυάγιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ