Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΕΥΒΟΙΑ
Μεγάλη συμμετοχή στην απεργία

Με δυναμισμό και αποφασιστικότητα οι ταξικές δυνάμεις στη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια έδωσαν τη χτεσινή μάχη της 24ωρης απεργίας.

Σε αυτή την κατεύθυνση από νωρίς το πρωί απεργιακές φρουρές βρέθηκαν στην επιχείρηση «ΓΚΡΕΚΗΣ», στα σούπερ - μάρκετ της πολυεθνικής «Α-Β ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ» στη Χαλκίδα και στη Λαμία που έχει απολύσει από τις αποθήκες των Οινοφύτων το συνδικαλιστή Ν. Τζελά, ενώ στο Αλιβέρι απεργιακή περιφρούρηση έγινε στο εργοστάσιο της «ΒΙΔΟΜΕΤ» με επιτυχία.

Μεγάλα ήταν τα ποσοστά συμμετοχής, ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα και στα μεγάλα εργοστάσια («Τσιμέντα Χαλκίδας», «ΑΓΕΤ Ηρακλής» στο Αλιβέρι, «Ελμπίσκο» (πρώην Αλλατίνη), Ναυπηγεία Αυλίδας, ΒΕΤ Α.Ε., «Ιντερκέμ», ΣΕΛΜΑΝ, ΛΑΡΚΟ, «Κελαϊδίτης ΑΕ» με 100%, ΕΑΒ 90%, ΣΝΑΪΝΤΕΡ 90% και ΠΕΣΙΝΕ 50%).

Οι εργαζόμενοι συνολικά διατράνωσαν την απόφασή τους να μην αποδεχτούν την πολιτική που συνθλίβει κατακτήσεις και δικαιώματα, την ίδια τους τη ζωή. Αυτό επιβεβαιώθηκε και από τη μαζική συμμετοχή τους στις απεργιακές συγκεντρώσεις και στις μαχητικές πορείες που έγιναν στη Χαλκίδα, στο Αλιβέρι, στη Λαμία, στη Λιβαδειά, στη Θήβα και στην Αμφισσα, καθώς και στη συγκέντρωση της Ιστιαίας. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό ήταν η έντονη και μαζική παρουσία της νεολαίας (σπουδαστών - μαθητών σε Χαλκίδα και Λαμία) και η παρουσία εργαζομένων από εργασιακούς χώρους (εργοστάσια περιοχής Χαλκίδας) για πρώτη φορά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ