Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απεργιακός ξεσηκωμός στα νησιά

ΡΟΔΟΣ
ΡΟΔΟΣ
Ιδιαίτερα μαζική ήταν η συμμετοχή στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση στη Ρόδο. Κύρια σε αυτή συμμετείχαν ξενοδοχοϋπάλληλοι και νεολαία. Το ποιοτικό χαρακτηριστικό, όπως επιβεβαιώθηκε και χτες, είναι το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι συνειδητοποιούν τον αρνητικό ρόλο του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού - όπως αυτός εκφράζεται από την πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου - και εγκαταλείπουν μαζικά αυτές τις ηγεσίες. Οι απεργοί προχώρησαν το πρωί σε συμβολική κατάληψη στα γραφεία της ΔΕΗ και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία η οποία κατέληξε στην Ενωση Ξενοδόχων.

Στη Λέρο, μετά τη σχετικά πρόσφατη συγκρότηση Τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, έγινε μια ιδιαίτερα μαζική απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία του Πλάτανου. Οι απεργοί στη συγκέντρωση ενέκριναν ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους εργαζόμενους απεργούς της «Χαλυβουργίας» και συγκέντρωσαν οικονομική ενίσχυση υπέρ των χαλυβουργών, την οποία και παρέδωσαν.

Στη Χίο, απεργιακές φρουρές από τα χαράματα μέχρι τις 11 το πρωί απέκλεισαν τα γραφεία της ΔΕΗ στην περιοχή Καστέλο και παρά τις προσπάθειες διάφορων «προϊσταμένων» να μπουν για δουλειά, η ΔΕΗ παρέμεινε κλειστή. Από εκεί οι απεργοί με αυτοκινητοπομπή, κρατώντας σημαίες του ΠΑΜΕ, κατευθύνθηκαν στην είσοδο της Απλωταριάς όπου πραγματοποιήθηκε μια μαζική συγκέντρωση με ιδιαίτερη συμμετοχή των οικοδόμων και των ιδιωτικών υπαλλήλων. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Μαζική ήταν η συμμετοχή των απεργών στη συγκέντρωση στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη. Παράλληλα, απεργοί απέκλεισαν από το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι τα γραφεία της Εφορίας και της ΔΕΗ. Εγινε πορεία στην αγορά η οποία και κατέληξε στο ΙΚΑ.

Μια από τις καλύτερες απεργιακές συγκεντρώσεις έγινε και στο λιμάνι της Μύρινας στη Λήμνο. Ακολούθησε πορεία στην αγορά και συμβολική κατάληψη των γραφείων της ΔΕΗ στη Μύρινα.

Ιδιαίτερα μαζική ήταν και η απεργιακή συγκέντρωση στον Αγ. Κήρυκο στην Ικαρία, με αυξημένη τη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία και στη συγκέντρωση του ιδιωτικού τομέα. Απεργοί περιφρούρησαν το ιδιωτικό εργοτάξιο της ΔΕΗ, καθώς και δυο καράβια στο λιμάνι του Ευδήλου. Πραγματοποιήθηκε επίσης παρέμβαση και συμβολική κατάληψη στην Εφορία. Ακολούθησε πορεία που κατέληξε στο νοσοκομείο.

Απεργιακές συγκεντρώσεις έγιναν επίσης σε Κω, Κάλυμνο, Νάξο και Σάμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ