Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ολόπλευρη συμπαράσταση

Ορμητικό συνεχίζει το ποτάμι της αλληλεγγύης και συμπαράστασης που κατακλύζει στο εργοστάσιο της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», δίνοντας ατελείωτο κουράγιο στους απεργούς να συνεχίσουν τον αγώνα που δίνουν. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσαν οι 100 μαθητές του 11ου Δημοτικού Σχολείου Ασπροπύργου που μαζί με τους δασκάλους τους βρέθηκαν στο πλευρό των απεργών σε ένα διαφορετικό μάθημα, ενώ μαθητές από Λύκειο των Αγίων Θεοδώρων έκαναν ρεπορτάζ στο χώρο για να κάνουν πρώτο θέμα την απεργία στη σχολική τους εφημερίδα.

Τις προηγούμενες ημέρες την αλληλεγγύη τους στους απεργούς, παραδίδοντας ταυτόχρονα υλική και οικονομική βοήθεια εξέφρασαν πολυμελείς αντιπροσωπείες από όλη τη χώρα και διάφορους κλάδους που έφτασαν στο χώρο του εργοστασίου και συγκεκριμένα: Σωματεία της Πάτρας, της Καλαμάτας, του Εργατικού Κέντρου Λέσβου, Λιβαδειάς (ένα φορτηγό τρόφιμα), Συνδικάτο Μέταλλου Φθιώτιδας και Σωματείο ΛΑΡΚΟ (ένα φορτηγό πατάτες), αντιστασιακοί της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, καθηγητές του ΕΜΠ, φορείς Ιλίου, Βορείων χωριών, Συνδικάτου Χρηματοπιστωτικού, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας με 3 τόνους καυσόξυλα, το Σωματείο Εργαζομένων Νέας Ιωνίας με 300 ευρώ. Επίσης η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΜΑΣ χαιρετίζει το δίκαιο και παλικαρίσιο αγώνα που διεξάγουν οι εργάτες της «Χαλυβουργίας». Σε ένδειξη ταξικής αλληλεγγύης και συμπαράστασης έστειλαν υλική βοήθεια που συγκεντρώθηκε από τη συνεισφορά των φοιτητών. Το ΔΣ της Ενωσης Συλλόγων Γονέων Περιστερίου με ανακοίνωση εκφράζει την αλληλεγγύη του και καλεί όλους τους Συλλόγους να δείξουν την έμπρακτη συμπαράσταση. Τους απεργούς χαιρετίζει και το Εργατικό Κέντρου Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου και στηρίζει τον αγώνα τους με 500 ευρώ.

Ο Σύλλογος Μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων εκφράζει τη συμπαράσταση με οικονομική ενίσχυση 500 ευρώ, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων εκφράζει την αλληλεγγύη του και πέντε τμήματα του 1ου και 2ου ΙΕΚ Ηρακλείου αλλά και πολλοί σπουδαστές των σχολών, οι οποίοι συγκέντρωσαν σε πρώτη φάση 50 ευρώ για ενίσχυση στον πολυήμερο αγώνα τους.

Στο πλευρό τους και οι αυτοαπασχολούμενοι

Τη συμπαράστασή της στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στη «Χαλυβουργία Ασπροπύργου» εκφράζει η διοίκηση της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων. Προσθέτει ότι η «παλικαρίσια στάση» των εργαζομένων «δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε για την ανατροπή της πολιτικής που μας αφανίζει. Είναι ο δρόμος του αγώνα για να μην πληρωθεί το χαράτσι της ΔΕΗ, για να υπερασπίσουμε το ασφαλιστικό μας ταμείο από τα κουρέματα, για την δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση». Επίσης, ενισχύει τον αγώνα των εργαζομένων με το συμβολικό ποσό των 100 ευρώ και καλεί σωματεία και ΕΒΕδες να πάρουν πρωτοβουλίες έμπρακτης συμπαράστασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ