Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Πανεργατικός ξεσηκωμός παντού

Μαζικές και μαχητικές απεργιακές συγκεντρώσεις έγιναν σε όλες τις πόλεις της Μακεδονίας και τη Θράκης, ενώ η μάχη ξεκίνησε από νωρίς το πρωί με περιφρούρηση σε χώρους δουλειάς. Νέες δυνάμεις πήραν τη θέση τους στο ταξικό κίνημα και μέσα από τις Λαϊκές Επιτροπές.

Στη Νάουσα, η πορεία μετά τη μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση κατέληξε στο Δημαρχείο. Οι εργαζόμενοι απαίτησαν από τον δήμαρχο να σταματήσει τα παιχνιδάκια και τις παρελκυστικές τακτικές και να πάρει απόφαση η Διοίκηση ότι δε θα επιτρέψει να μείνει χωρίς ρεύμα καμία λαϊκή οικογένεια. Είχε προηγηθεί προσυγκέντρωση και πορεία προς τον ΟΑΕΔ.

Σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα, Γρεβενά και Καστοριά έγινε περιφρούρηση της απεργίας στη ΔΕΗ, σε σχολεία και μαζικές εξορμήσεις σε σούπερ μάρκετ και δήμους. Στην απεργιακή συγκέντρωση της Κοζάνης συμμετείχαν μαζικά εργαζόμενοι της ΑΕΓΕΚ που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας (6 μήνες απλήρωτοι).

Στην Κατερίνη, στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ συμμετείχαν και χαιρέτισαν εργαζόμενοι στη «Μέριμνα Παιδιού», που είναι απλήρωτοι 13 μήνες και βρίσκονται σε επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Στις Σέρρες, νωρίς το πρωί έγινε περιφρούρηση - κατάληψη της ΔΕΗ. Στο Κιλκίς, μαζί με το ΠΑΜΕ πήραν τη θέση τους εργαζόμενοι από το τυπογραφείο «Φίλιππος» και τη γαλακτοβιομηχανία «ΚΟΛΙΟΣ», όπου από το πρωί δόθηκε η μάχη της περιφρούρησης της απεργίας.

Στην Κομοτηνή, στο πλευρό των εργαζομένων πορεύτηκαν μαθητές από το 2ο ΕΠΑΛ. Στην Αλεξανδρούπολη, ξεχωριστή ήταν η παρουσία ιδιωτικών εκπαιδευτικών, συμβασιούχων του δήμου, οικοδόμων, κ.ά. Η πορεία κατέληξε στη ΔΕΗ.

Στην Καβάλα και την Ξάνθη έγιναν από τις μεγαλύτερες απεργιακές συγκεντρώσεις. Στην Καβάλα συμμετείχαν μαζικά οι εργαζόμενοι της KAVALA OIL, το Σωματείο Μουσικών Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, ενώ συγκροτημένα ήρθαν και εργάτες εργοστασίου μετάλλου που αποφάσισαν μόνοι τους να κάνουν απεργία και να πάρουν μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Το πρωί έγινε περιφρούρηση στο σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος».

Στην Ξάνθη, έγινε περιφρούρηση στη ΔΕΗ και στη γαλακτοβιομηχανία «Ροδόπη», όπου οι απεργοί εργάτες στη συνέχεια συμμετείχαν στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα (2014-11-28 00:00:00.0)
Στην Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου (2013-07-17 00:00:00.0)
Μηνύματα ταξικής συσπείρωσης (2011-10-20 00:00:00.0)
Σε απεργιακό κλοιό δεκάδες χώροι δουλειάς (2011-06-30 00:00:00.0)
Παρεμβάσεις σε περισσότερους τόπους δουλειάς (2011-05-13 00:00:00.0)
Αγώνας βαθιά ριζωμένος στους τόπους δουλειάς (2008-04-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ