Παρασκευή 28 Νοέμβρη 2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα

ΧΑΛΚΙΔΑ
ΧΑΛΚΙΔΑ
Απεργιακές συγκεντρώσεις οργανώθηκαν από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα. Ενδεικτικά: Στα Γιάννενα από νωρίς το πρωί δόθηκε η μάχη της περιφρούρησης σε διάφορους χώρους, όπως το εργοτάξιο της Ιονίας Οδού και η «Δωδώνη», όπου τις προηγούμενες μέρες αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ο υπονομευτικός ρόλος του κυβερνητικού συνδικαλισμού από τις δυνάμεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, που έφθασαν στο σημείο να απαγορεύσουν εξόρμηση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ για την απεργία.

Στην Πάτρα η συγκέντρωση έγινε υπό βροχή, ενώ στη Χαλκίδα συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, τα Σωματεία Εργαζομένων στον όμιλο «ΝΗΡΕΑΣ», στη «Σκουλούδης», το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας - Βοιωτίας, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Εύβοιας και η Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Εύβοιας.

Μαζικές και δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις έγιναν στις πρωτεύουσες των 4 νομών της Θεσσαλίας (Λάρισα, Βόλος, Τρίκαλα, Καρδίτσα) και σε άλλες 6 μικρότερες πόλεις (Φάρσαλα, Ελασσόνα, Καλαμπάκα, Αλμυρός, Σκιάθος, Σκόπελος). Είναι χαρακτηριστικό ότι εργοδοτικοί και κυβερνητικοί συνδικαλιστές που πλειοψηφούν σε αρκετά σωματεία - ιδιαίτερα στη Μαγνησία - έκαναν ανοιχτή απεργοσπασία σε μεγάλους εργασιακούς χώρους και εργοστάσια.

Στην Αλεξανδρούπολη συμμετείχαν νέες δυνάμεις (απολυμένοι νοσοκομείου και μετανάστες απεργοί από την επιχείρηση «ΖΟΥΡΑ»). Στην Καβάλα, στο εργοστάσιο της ΒΦΛ, έγινε περιφρούρηση της απεργίας, όπως και στην Ξάνθη, στο χώρο της E-Value. Στην Κομοτηνή ξεχώρισε και η παρουσία των φοιτητών και των Οικότροφων της Φοιτητικής Εστίας και στην Κατερίνη η συμμετοχή εργαζομένων του εργοστασίου τροφίμων «Κάλας» της 3Ε αλλά και των μικρών και αυτοαπασχολούμενων εμπόρων.

ΡΕΘΥΜΝΟ
ΡΕΘΥΜΝΟ
Στο Ηράκλειο, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ βρέθηκαν από νωρίς σε εργοστάσια της Βιομηχανικής Περιοχής, εργοτάξια και εμπορικά καταστήματα για την περιφρούρηση της απεργίας. Η Ενωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου από κοινού με τα 15μελή και το Συντονιστικό των μαθητών, που συσπειρώνει περισσότερα από 30 σχολεία, έδωσαν μαζικό «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Μαζική ήταν η απεργιακή συγκέντρωση στο Ρέθυμνο.

Στη Μυτιλήνη η πορεία κατέληξε στο πλοίο «Πελαγίτης», όπου οργανώθηκε απεργιακή φρουρά, καθώς ο καπετάνιος είχε πρόθεση να αποπλεύσει. Στη Χίο από νωρίς το πρωί οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ περιφρούρησαν με επιτυχία την απεργία στα σούπερ μάρκετ «Χαρά», όπου πρόσφατα η εργοδοσία προχώρησε σε 4 απολύσεις εργαζομένων που δεν υπέγραψαν ατομική σύμβαση εργασίας. Η απεργία περιφρουρήθηκε και στην Εθνική Τράπεζα, όπου ο διευθυντής του καταστήματος - πρώην πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χίου και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ - προσπάθησε να κρατήσει το κατάστημα ανοιχτό, χωρίς επιτυχία.

Στο λιμάνι της Μύρινας έγινε η απεργιακή συγκέντρωση στη Λήμνο, ενώ τα μαγαζιά της Μύρινας έμειναν κλειστά λόγω της συμμετοχής του Εμπορικού Συλλόγου στην απεργία. Παρά τη βροχή μαζική ήταν και η συγκέντρωση που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο στη Λευκάδα.


ΠΑΤΡΑ

Eurokinissi

ΠΑΤΡΑ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πλήθος λαού βγήκε στους δρόμους (2012-10-19 00:00:00.0)
Ανοιχτή υπονόμευση από ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ (2012-02-11 00:00:00.0)
Πανεργατικός ξεσηκωμός παντού (2011-12-02 00:00:00.0)
Η μάχη της περιφρούρησης (2011-06-16 00:00:00.0)
Εντείνονται οι προετοιμασίες σε στεριά και θάλασσα (2008-10-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ