Τετάρτη 17 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στην Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου

Από το Ηράκλειο της Κρήτης
Από το Ηράκλειο της Κρήτης
Μαζική και μαχητική ήταν η ανταπόκριση των εργαζομένων στο απεργιακό κάλεσμα και τη συγκέντρωση που κάλεσε η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ ενάντια στο πολυνομοσχέδιο - λαιμητόμο της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Από νωρίς το πρωί απεργιακές φρουρές βρέθηκαν έξω από τα μεγάλα πολυκαταστήματα της πόλης, τα καταστήματα της «Καρφούρ» και μεγάλα σούπερ μάρκετ.

Στα Χανιά, η πορεία κατευθύνθηκε στο Δημαρχείο, όπου συναντήθηκε με την απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων του Δήμου. Από το προηγούμενο βράδυ οι ταξικές δυνάμεις έδωσαν τη μάχη της απεργίας στο πλευρό των εργαζομένων στη ΔΕΔΙΣΑ, στο χώρο του αμαξοστασίου και στο ΧΥΤΑ. Νωρίς το πρωί, η περιφρούρηση της απεργίας συνεχίστηκε σε σούπερ μάρκετ και εμπορικά καταστήματα της πόλης των Χανίων. Συγκέντρωση έγινε και στο Ρέθυμνο.

Στην πλατεία Σαπφούς, έγινε η απεργιακή συγκέντρωση στη Μυτιλήνη. Στη Σάμο, είχαμε μαχητικό συλλαλητήριο, που κατέληξε στο κτίριο της Περιφέρειας, ενώ απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στη Σύρο. Στην Κάλυμνο μαζική ήταν η συμμετοχή νέων, ενώ καθολική συμμετοχή στην απεργία είχαν εργαζόμενοι από μια σειρά χώρους δουλειάς, όπως στο Δήμο και το νοσοκομείο.

Στην Κω, το στίγμα έδωσε η μαζική συμμετοχή εργαζομένων από τα ξενοδοχεία του ομίλου «Κυπριώτη». Τα μεροκάματα - ψίχουλα αλλά και τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας, που έχουν ως αποτέλεσμα να σημειώνονται καθημερινά λιποθυμικά επεισόδια, έγιναν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι: Περίπου 100 εργαζόμενοι έκαναν το βήμα, αψήφισαν τις προκλήσεις και την προσπάθεια της εργοδοσίας να τους τρομοκρατήσει και με πορεία από το ξενοδοχείο, έφτασαν στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου. Στη Ρόδο, εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έδωσαν το απεργιακό «παρών». Με εξορμήσεις και περιοδείες στα ξενοδοχεία έδωσαν τη μάχη οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, ενώ στην απεργία πήραν μέρος και τα σωματεία των εργαζομένων στους ΟΤΑ και των δημοτικών αστυνομικών της Ρόδου.


Μυτιλήνη
Μυτιλήνη

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ