Τετάρτη 17 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συγκεντρώσεις σχεδόν σ' όλες τις πόλεις σε Μακεδονία - Θράκη

Από την περιφρούρηση στην εταιρεία «SUN LIGHT» στην Ξάνθη
Από την περιφρούρηση στην εταιρεία «SUN LIGHT» στην Ξάνθη
Δυναμικές συγκεντρώσεις διοργάνωσε το ΠΑΜΕ σε μια σειρά από πόλεις σε Μακεδονία και Θράκη.

Στη Δράμα, από νωρίς το πρωί είχαν προχωρήσει σε δίωρο αποκλεισμό των ταμείων του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας ενάντια στο χαράτσι των 5 ευρώ, ενημερώνοντας τους ασθενείς και τους συνοδούς τους για τα νέα αντεργατικά κυβερνητικά μέτρα στην Υγεία. Σε Βέροια, Εδεσσα, Σέρρες, Κιλκίς, Κατερίνη, Γιαννιτσά και άλλες πόλεις έγιναν μαχητικές συγκεντρώσεις και πορείες. Στη Φλώρινα, μαζική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων του ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ. Στη Νάουσα, σημαντική ήταν η παρουσία των εργαζομένων του δήμου, καθώς και εργαζομένων από την οινοποιία Μπουτάρης και τον Βαρβαρέσο (κλωστοϋφαντουργία).

Στην Ξάνθη, οι βιομηχανικοί εργάτες, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, οι μικροεπαγγελματίες, οι φοιτητές ένωσαν τη φωνή τους και μαζικοποίησαν την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Η απεργία περιφρουρήθηκε, από νωρίς τα ξημερώματα, στον εργοστασιακό χώρο της «SUN LIGHT» στο Ολβιο Ξάνθης, που πριν από μία βδομάδα η εργοδοσία έκανε μειώσεις μισθών, αλλά και πριν από ένα μήνα απολύσεις. Χτες, κανένας εργαζόμενος δεν μπήκε για δουλειά στη «SUN LIGHT».

Στην Κομοτηνή, αμέσως μετά τη συγκέντρωση έγινε πορεία προς το Δημαρχείο της πόλης, όπου εκεί βρίσκονταν από χθες το μεσημέρι συγκεντρωμένοι οι απολυόμενοι σχολικοί φύλακες και υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας, οι απεργοί υπάλληλοι των ΟΤΑ, έχοντας σταθμεύσει μπροστά στη Δημαρχία τα απορριμματοφόρα του δήμου.

Στην Κομοτηνή
Στην Κομοτηνή
Συγκεντρώσεις έγιναν, επίσης, και σε Αλεξανδρούπολη, Καβάλα.


Στη Δράμα
Στη Δράμα

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ