Σάββατο 7 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΣΚ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Παρέμβαση για τον "Σπάρτακο"

Ανακοίνωση της Κίνησης για τις εξελίξεις στο σωματείο

Πέρασαν 14 μήνες από την ίδρυση του περιφερειακού σωματείου "Σπάρτακου". Η δημιουργία του "Σπάρτακου" ήταν αποτέλεσμα των πολύχρονων προσπαθειών των συνεπών ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων (ΕΣΚ) τα τελευταία χρόνια και των πιέσεων των εργαζομένων προς τις ηγεσίες της ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ να προχωρήσουν σε οργανωτική ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος της ΔΕΗ.

Σε αυτήν την προσπάθεια οι ηγεσίες των ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, υποκριτικά στάθηκαν και με δημαγωγία αντιμετώπισαν την οργανωτική ενότητα, στην οποία ήθελαν και θέλουν το συνδικαλιστικό κίνημα κατακερματισμένο και αδύναμο.

Τα γεγονότα και οι μεθοδεύσεις αυτών των παρατάξεων είναι οι αψευδείς μάρτυρες των προθέσεών τους. Η ΠΑΣΚΕ παράλληλα με τη δημιουργία και λειτουργία του "Σπάρτακου" διατήρησε τα εργοστασιακά σωματεία και τις ΤΔΕ της ΕΤΕ, προχώρησε επίσης στη δημιουργία νέου σωματείου.

Η ΔΑΚΕ διατηρεί το Σωματείο Κεντροδυτικής Μακεδονίας. Στην ίδια λογική κινείται και η ΣΑΔ. Ετσι στη διάρκεια συγκρότησης του "Σπάρτακου" στην ουσία ήταν αμέτοχη, διατηρώντας τις δυνάμεις της στην ΕΤΕ.

Τις μέρες αυτές, για άλλη μια φορά είμαστε μάρτυρες ακόμα μιας διασπαστικής κίνησης ηγετικών στελεχών της ΠΑΣΚΕ, με γνώμονα τις εσωπαραταξιακές συγκρούσεις και τις καλύτερες υπηρεσίες στο να αποπροσανατολίσουν και να αποστρατεύσουν τους εργαζόμενους από τη μια και από την άλλη η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη συνδρομή και των άλλων κομμάτων ΝΔ, ΣΥΝ, ΔΗΚΚΙ να εφαρμόζει τις αντεργατικές - αντιλαϊκές οδηγίες της ΕΕ και την πολιτική της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, παίρνοντας μια σειρά μέτρα όπως:

Η απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας, ο νέος ιδρυτικός νόμος για τη ΔΕΗ, το σπάσιμο της Επιχείρησης σε 3 ή 4 κομμάτια, η διάλυση του ασφαλιστικού και τώρα η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και των εργασιακών σχέσεων.

Συνάδελφοι - συναδέλφισσες

Η ΕΣΚ τονίζει για άλλη μια φορά πως η δημιουργία του "Σπάρτακου", η οργανωτική ενότητα του συνδικαλιστικού κινήματος στη ΔΕΗ, είναι ένα θετικό γεγονός, μπορεί να συμβάλει στην άμβλωση της τεχνικής πόλωσης μεταξύ των εργαζομένων και στην κοινή δράση για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Από μόνη της όμως η οργανωτική ενότητα δεν φτάνει, ούτε είναι η πανάκεια για την ανάπτυξη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Είναι ανάγκη να δημιουργηθεί ένα πλατύ ταξικό ρεύμα, που στις σημερινές συνθήκες μπορεί να εκφραστεί με την ενίσχυση και τη συσπείρωση γύρω από την ΕΣΚ, μόνο έτσι μπορεί να μπει φρένο στην πολιτική της συναίνεσης και του συμβιβασμού.

Η καλύτερη απάντηση στις διασπαστικές ενέργειες είναι:

  • Η συσπείρωση όλων των εργαζομένων στο σωματείο "Σπάρτακος" και η κοινή πάλη.
  • Η ΔΕΗ να ανήκει 100% στο δημόσιο, δε θα τη λυμαίνονται οι κερδοσκόποι των χρηματιστηρίων.

Με ανασυγκρότηση του παραγωγικού της δυναμικού, που να ανταποκρίνεται στις σημερινές συνθήκες, στην υπηρεσία των αναγκών του λαού και της παραγωγικής ανάπτυξης της περιοχής και της χώρας μας.

  • Η απόκρουση κάθε διασπαστικής ενέργειας.
  • Ο αγώνας για ένα ισχυρό, ταξικό, ενωτικό εργατικό κέντρο με έδρα την πρωτεύουσα του νομού.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ