Σάββατο 7 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΓΥΡΟΧΡΥΣΟΧΟΪΑΣ
Η έκθεση "Χρυσός - Ασήμι '98"

Μέσα σε ένα αντίξοο περιβάλλον λειτουργίας των ελληνικών βιοτεχνιών αργυροχρυσοχοϊας, που διαρκώς επιδεινώνεται, πραγματοποιείται και φέτος, παρά τις όσες δυσκολίες, η 11η Εκθεση "Χρυσός - Ασήμι" '98. Αυτό τονίστηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που έδωσαν εκπρόσωποι του Ελληνικού Κέντρου Αργυροχρυσοχοϊας (ΕΛΚΑ) και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων και Ωρολογοποιών (ΠΟΒΑΚΩ) ενόψει της έκθεσης.

Οπως υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας της ΠΟΒΑΚΩ Ιω. Ρουσανίδης,η φετινή έκθεση είναι μια ακόμη προσπάθεια στην κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας. Ωστόσο, ο κλάδος της αργυροχρυσοχοϊας αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα, εξαιτίας της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής και, ειδικότερα, της αβάσταχτης φορολογίας, που από χρόνο σε χρόνο αυξάνεται και αφαιμάσσει κυρίως τα μικρά καταστήματα και εργαστήρια, του συντελεστή 35% που λειτουργεί απαγορευτικά για τη συνένωση των επιχειρήσεων, της έλλειψης οποιασδήποτε χρηματοδοτικής στήριξης, ιδιαίτερα μετά την αδρανοποίηση στην πράξη της 197/78 ΑΝΕ, ενώ και οι όροι που τίθενται για συμμετοχή στα προγράμματα της ΕΕ, υπογραμμίστηκε, αποκλείουν εξ αρχής τις ΜΜΕ.

Στην έκθεση, που θα πραγματοποιηθεί από τις 13 μέχρι τις 16 του Φλεβάρη στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Εκθέσεων και Προβολής (ΕΚΕΠ), συμμετέχουν 393 επιχειρήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ