Σάββατο 7 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΛΙΕΙΣ ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΙ ΑΪ - ΣΤΡΑΤΗ
Στη Βουλή το αίτημά τους για τις δεξαμενές πετρελαίου

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ

Το αίτημα που εδώ και καιρό έχει διατυπωθεί από τους αλιείς της Λήμνου και του Αϊ-Στράτη για κατασκευή δεξαμενών στα δύο νησιά, προκειμένου να μην τρέχουν στην Αλεξανδρούπολη και τη Λήμνο για πετρέλαιο τράνζιτ φέρνουν στη Βουλή, με Ερώτησή τους προς τους αρμόδιους υπουργούς οι βουλευτές του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας και Στ. Παναγιώτου.Οι βουλευτές του Κόμματος ρωτούν τους υπουργούς Οικονομικών και Αιγαίου, εάν η κυβέρνηση προτίθεται να ικανοποιήσει το αίτημα των επαγγελματιών αλιέων και εάν έχουν γίνει κάποιες κινήσεις στην κατεύθυνση αυτή και ποιο το αποτέλεσμά τους. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

"Οι επαγγελματίες αλιείς της Λήμνου και του Αγ. Ευστρατίου έχουν διατυπώσει από καιρό το δίκαιο αίτημα για κατασκευή δεξαμενών στη Λήμνο και τον Αγ. Ευστράτιο, ώστε να μπορούν να προμηθεύονται έγκαιρα το τράνζιτ πετρέλαιο, χωρίς να είναι αναγκασμένοι να ταλαιπωρούνται, πηγαίνοντας στην Αλεξανδρούπολη (για τους επαγγελματίες αλιείς της Λήμνου) ή στη Λέσβο (για τους επαγγελματίες αλιείς του Αγ. Ευστρατίου), για να προμηθευτούν τα αφορολόγητα καύσιμα που χρειάζονται για τη δουλιά τους.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. κ. υπουργοί εάν προτίθεται η κυβέρνηση να ικανοποιήσει και πότε το δίκαιο αίτημα των επαγγελματιών αλιέων της Λήμνου και του Αγ. Ευστρατίου; Μέχρι σήμερα έχουν γίνει κάποιες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση και ποιο το αποτέλεσμά τους;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ