Σάββατο 7 Φλεβάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ας μιλήσουμε για τα προβλήματα

Σε απάντηση της ανακοίνωσης του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), που δημοσιεύτηκε χτες, το μέλος του ΔΣ του ΕΣΘ και επικεφαλής της "Αγωνιστικής Ενότητας Εμπόρων", Γιώργος Χατζηγεωργίου,έκανε την παρακάτω δήλωση:

"Η πλειοψηφία της διοίκησης του ΕΣΘ περιορίζεται, δυστυχώς, μόνο σε γενικές αναφορές όσον αφορά την πτώση του τζίρου της αγοράς, τόσο για την καθημερινή πτώση, όσο και κατά την περίοδο των εκπτώσεων.

Η πλειοψηφία των μεγαλεμπόρων της διοίκησης του συλλόγου αργά κατάλαβε πως η αναθέρμανση της αγοράς δεν περνά μέσα από τη μεγάλη διάρκεια του χρόνου των εκπτώσεων. Συμφωνούμε βέβαια με την εκτίμηση της πλειοψηφίας του ΕΣΘ πως η αιτία της πτώσης του τζίρου της αγοράς είναι η συρρίκνωση του εισοδήματος των εργαζομένων. Μόνο που κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τις πραγματικές αιτίες που δημιουργούν αυτή τη μείωση των εργατικών εισοδημάτων.

Κουβέντα δεν κάνουν για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης στα πλαίσια της πολιτικής σύγκλισης που επιτάσσει η ΕΕ, πολιτική που με νύχια και δόντια στηρίζει η πλειοψηφία των μεγαλεμπόρων της διοίκησης του συλλόγου. Κουβέντα για τη συμβολή τους στην ποινικοποίηση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των αγροτών, ενώ γνωρίζουν ότι και οι μικρομεσαίοι αγρότες είναι ένα μεγάλο μέρος τους αγοραστικού κοινού.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η υποκρισία της πλειοψηφίας της διοίκησης του ΕΣΘ περισσεύει.

Απάντηση σ' αυτές τις μεθοδεύσεις και σ' αυτή την υποκρισία τους είναι η δημιουργία ενός πλατιού μετώπου αντίστασης από όλους όσοι θίγονται απ' αυτή την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, που η πλειοψηφία της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης στηρίζει".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ