Πέμπτη 3 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΓΣΕΕ
«Κουρεύει» στα μέτρα της τους αγώνες των εργαζομένων

Συντονισμός των αγώνων, κλιμάκωση της πάλης με όλες τις μορφές, σταθερός αγωνιστικός προσανατολισμός ενάντια στην αντεργατική πολιτική και στους φορείς της, που κάνει αβίωτη τη ζωή των εργαζομένων για λογαριασμό των μονοπωλίων. Το πλαίσιο αυτό έθεσαν τα στελέχη του ΠΑΜΕ στη χτεσινή διοίκηση της ΓΣΕΕ, όπου αποφασίστηκαν νέες κινητοποιήσεις την ημερομηνία των οποίων εξουσιοδοτήθηκε να καθορίσει η Εκτελεστική Επιτροπή.

Και σε αυτή τη συνεδρίαση επιβεβαιώθηκε ότι η στρατηγική της πλειοψηφίας δεν αλλάζει. Θέσφατο γι' αυτή παραμένει η υποταγή των εργαζομένων στην ευρωπαϊκή λυκοσυμμαχία και οι όποιες «αντιπαραθέσεις» μεταξύ των παρατάξεων που την απαρτίζουν εξυπηρετούν τις ιδιαίτερες κομματικές αναφορές τους. Ετσι ο Γ. Παναγόπουλος επιχείρησε να παρουσιάσει την ΠΑΣΚΕ ως «υπερκομματικό» φορέα, «η ΠΑΣΚΕ δεν είναι αχθοφόρος πολιτικής γραμμής μέσα στα συνδικάτα» είπε, την ίδια στιγμή που αναπαρήγαγε ατόφια την πολιτική γραμμή των εκβιασμών του κυβερνητικού κόμματος, λέγοντας πως «αν η χώρα πτωχεύσει, τότε το ζήτημα δεν θα είναι η εφεδρεία, η μείωση μισθών, η μείωση των συντάξεων...» Στην ίδια κατεύθυνση ισχυρίστηκε ότι «οι εκλογές δεν θα δώσουν αλλαγή πολιτικής», ενώ επίμονη ήταν η προσπάθειά του να διαχωρίσει την αντεργατική πολιτική από τον φορέα που την εφαρμόζει.

Προκήρυξη μεθαύριο Παρασκευή απεργίας με αίτημα τις εκλογές ζήτησε η παράταξη της ΔΑΚΕ, ενώ προτάσσει ως κυρίαρχο ζήτημα των κινητοποιήσεων το δημοψήφισμα, υποτάσσοντας καθαρά την τακτική της στις επιδιώξεις της ΝΔ.

Στο ζήτημα του κρατικού χρέους επικεντρώθηκαν οι παρεμβάσεις της «Αυτόνομης Παρέμβασης», η οποία δεν βλέπει το «κούρεμα» με κακό μάτι, αλλά πρέπει σύμφωνα με αυτή να δουν τα συνδικάτα τις επιπτώσεις που ακολουθούν το κούρεμα..! Παράλληλα πρότειναν συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ για αύριο Παρασκευή. Με δυο λόγια, και οι τρεις παρατάξεις βάζουν εμπόδια στη ριζοσπαστικοποίηση των εργατικών αγώνων, και επειδή δεν μπορούν να πάνε ανοιχτά κόντρα σε αυτούς, επιδιώκουν να τους «κουρέψουν», φέρνοντάς τους στα μέτρα τους.

Η κυβέρνηση στήνει μηχανισμό τρομοκρατίας για να αποδεχτούν οι εργαζόμενοι τη συμφωνία της 27ης Οκτώβρη και τα αντεργατικά μέτρα που φέρνει, υπογράμμισε στην ομιλία του ο Κώστας Ζιώγας, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ. Εμείς ζητάμε εκλογές για να καταβαραθρωθούν τα κόμματα της πλουτοκρατίας, για να φουντώσει η λαϊκή αντίσταση, η λαϊκή οργή να μετατραπεί σε οργανωμένη πάλη που θα αντιπαλεύει την αντεργατική πολιτική μέχρι να την ανατρέψει. Αντίθετα δυνάμεις όπως η «Αυτόνομη Παρέμβαση» του ΣΥΡΙΖΑ ζητάνε εκλογές για να υπάρξει «ομαλότητα», για να αποκλιμακωθεί η «κοινωνική ένταση», για να μη διαρραγεί η «κοινωνική συνοχή», ενώ η ΝΔ και η συνδικαλιστική της παράταξη μιλάνε για «άλλο μείγμα» της ίδιας πολιτικής και γι' αυτό ψήφισαν και τη συμφωνία της 21ης Ιούλη. Το στέλεχος του ΠΑΜΕ στάθηκε ιδιαίτερα στο άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου, με το οποίο - όπως σημείωσε - «δίνεται η χαριστική βολή στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας», μια επίθεση που ξεκίνησε με προηγούμενα νομοθετήματα, όπως ο νόμος για τις επιχειρησιακές συμβάσεις και καταλόγισε ευθύνες στην πλειοψηφία της ΓΣΕΕ γιατί στήριξε αυτή την επίθεση και με τη σύμβαση που υπέγραψε η ΟΜΕ-ΟΤΕ έβαλε πλάτη για να περάσουν οι επιδιώξεις του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ