Παρασκευή 4 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Συνένοχοι στην αντιλαϊκή βαρβαρότητα...

Γρηγοριάδης Κώστας

ΔΕΝ ΛΕΜΕ, ΑΠΟ ΣΕΝΑΡΙΑ πήξαμε χθες. Πρωθυπουργό τον Παπαδήμο κάνανε, πρωθυπουργό και τον Ρέππα, μόνο τον υφυπουργό Πολιτισμού στην κυβέρνηση που θα προέκυπτε με κάποιο μυστήριο τρόπο, δεν μας αποκάλυψαν.

Και για το ...όνομα αυτής είχαμε τεράστια δημιουργικότητα: Ακούσαμε για «μεταβατική κυβέρνηση», «κυβέρνηση σωτηρίας», «κυβέρνηση ευθύνης», «κυβέρνηση ευρωπαϊκού προσανατολισμού» και φυσικά «κυβέρνηση εθνικής ενότητας».

Τελικά μετά από όλα αυτά μας έμεινε ...η δανειακή σύμβαση και μάλιστα με αυξημένη πλειοψηφία τουλάχιστον 180 ψήφων στην Βουλή!

Γιατί ό,τι κι αν είπαν, όπως και αν το είπαν τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η Νέα Δημοκρατία ένα πράγμα κατέστησαν σαφές: Οτι θα μας βάλουν σε ...απεριόριστα χρόνια σκληρής λιτότητας και περικοπών δικαιωμάτων.

Ο Γ. Παπανδρέου μας το παρουσίασε βεβαίως ως ... επίτευγμα των θυσιών του ελληνικού λαού, και ο Α. Σαμαράς ως «αναπόφευκτο». Πάντως και οι δύο την ίδια δουλειά θα κάνουν και δεν θα είναι εμφανώς προς όφελος του λαού.

Αντιθέτως ήδη έχουν αρχίσει να έρχονται τα ...συγχαρητήρια για την διαφαινόμενη συναίνεση, από τα γνωστά φερέφωνα και του ευρωπαϊκού και του εγχώριου κεφαλαίου.

ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ είναι υποτίθεται στραμμένα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Εκεί τα θέλουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Λες και μπορεί να περιμένει τίποτε θετικό ο εργαζόμενος από αυτούς που ψήφισαν μέχρι στιγμής τουλάχιστον 4 μνημόνια...

Μη σας κάνει εντύπωση αν δείτε στο εσωτερικό της πολλές ... τούμπες και αυτούς που έλεγαν άλλα να ψηφίζουν τελικά σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση.

Τελικά, μάλλον έχει τους λόγους του ο Γιώργος Παπανδρέου που τους αιφνιδιάζει, τους αγνοεί ή τους απαξιώνει. Προφανώς τους ξέρει πολύ καλύτερα από εμάς.


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ