Παρασκευή 4 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΕΙ
Πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 11 Νοέμβρη

Στις 12 το μεσημέρι, στην Ομόνοια, καλεί το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών

Την Τρίτη, στις 11 Νοέμβρη, οι σπουδαστές διαδηλώνουν κόντρα στην υπολειτουργία και την άθλια κατάσταση των ΤΕΙ, που έχει προκληθεί απ' την πολιτική της κυβέρνησης, με τους πετσοκομμένους προϋπολογισμούς των ιδρυμάτων και τη μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού (που στην πλειοψηφία ήταν συμβασιούχοι). Τα αποτελέσματα είναι δραματικά, σε συνδυασμό με τα γνωστά προβλήματα υλικοτεχνικής υποδομής, τα χρήματα που πληρώνουν οι σπουδαστές για αναλώσιμα, την ανύπαρκτη φοιτητική μέριμνα (σίτιση, στέγαση) κ.ά. Υπάρχουν λίστες αναμονής που φτάνουν και τα 100 άτομα, για να καταφέρουν οι σπουδαστές να εγγραφούν σε εργαστήρια, ενώ είναι και στοιβαγμένοι στις αίθουσες για τη θεωρία. Να σημειώσουμε πως οι σπουδαστές των ΤΕΙ, σε ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό, δουλεύουν παράλληλα με τις σπουδές τους και το αποτέλεσμα είναι να μπαίνουν κι άλλα εμπόδια στις σπουδές τους.

Το κάλεσμα για το συλλαλητήριο, το οποίο θα γίνει στις 11 Νοέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, στην Ομόνοια, έγινε απ' το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών και, ήδη, οι Επιτροπές Αγώνα είναι «στο πόδι» για την επιτυχία του. Το ΜΑΣ καλεί σε Γενικές Συνελεύσεις Συλλόγων, τμημάτων, εξαμήνων, σε κινητοποιήσεις σε όλες τις σχολές και τα τμήματα. Ηδη έχουν γίνει κινητοποιήσεις στα ιδρύματα για όλα τα παραπάνω ζητήματα. Επίσης, απόφαση για συμμετοχή στο συλλαλητήριο έχουν πάρει οι Σύλλογοι του ΤΕΙ Λαμίας και του ΤΕΙ Σπάρτης. Στα ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά έχουν συγκροτηθεί Επιτροπές στα πρώτα έτη και συνεδριάζουν για την οργάνωση του συλλαλητηρίου.

Στη Λάρισα, οι δυνάμεις του ΜΑΣ έδωσαν, χτες, συνέντευξη Τύπου και κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο, στην Αθήνα. Επίσης, οι εκπρόσωποι του ΜΑΣ, Δ. Ρούσσας, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας και Θ. Σβώκος, μέλος της Τοπικής Γραμματείας, κάλεσαν σε αγωνιστικό ραντεβού, στη συγκέντρωση σπουδαστών που οργανώνουν οι Επιτροπές Αγώνα του ΤΕΙ, την Τετάρτη 9 Νοέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, έξω απ' τη Λέσχη του ΤΕΙ.

Για τη συμμετοχή των σπουδαστών της Λάρισας στο πανελλαδικό συλλαλητήριο, στις 11 Νοέμβρη δρομολογούνται λεωφορεία που θα αναχωρήσουν στις 7 π.μ. της ίδιας μέρας, από την πλατεία Λαού.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών απαιτεί:
  • Κανείς φοιτητής να μη μείνει έξω από εργαστήριο ή θεωρία.
  • Ούτε ευρώ για σίτιση - στέγαση - μετακίνηση - βιβλία - αναλώσιμα - υλικά εργαστηρίων! εστιατόρια, κυλικεία στην ευθύνη του κράτους. Τώρα να δοθούν δωρεάν τα ΠΑΣΟ.
  • Μηνιαίο επίδομα ενοικίου και σίτισης 600 ευρώ σε όλους τους φοιτητές που είναι από άλλες πόλεις. Απαγόρευση του μέτρου διακοπής ΔΕΗ - ΟΤΕ - ΕΥΔΑΠ σε όλους τους σπουδαστές που σπουδάζουν μακριά από το σπίτι τους, στις λαϊκές οικογένειες.
  • Πρακτική άσκηση με μισθό και ασφάλιση στην ευθύνη του ιδρύματος. Φέρτε τώρα τα δεδουλευμένα των πρακτικάριων.
  • Μονιμοποίηση συμβασιούχων και εκτάκτων, αύξηση του διδακτικού προσωπικού.
  • Μόνιμη - πλήρης και σταθερή δουλειά για όλους. Οχι στους μισθούς των 501 ευρώ μέχρι τα 25, όχι στην ανασφάλιστη εργασία, τα 4ωρα και τις ελαστικές μορφές απασχόλησης.
  • Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών. Απογευματινά εργαστήρια για όλους τους εργαζόμενους σπουδαστές. Αδεια με αποδοχές στην εξεταστική.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε κινητοποιήσεις ενάντια στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις (2018-10-24 00:00:00.0)
Σήμερα η συγκέντρωση για τις μετεγγραφές (2015-04-02 00:00:00.0)
Σήμερα στο δρόμο οι σπουδαστές (2013-03-28 00:00:00.0)
Αύριο ο αποκλεισμός του υπουργείου Παιδείας (2013-03-13 00:00:00.0)
Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά, πιο οργανωμένα (2012-10-02 00:00:00.0)
Μαζικό το φοιτητικό συλλαλητήριο χτες στην Κρήτη (2012-03-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ