Σάββατο 5 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΟΛΟΣ
Συμβολική κατάληψη της ΔΕΗ ενάντια στα χαράτσια

Σε συμβολική κατάληψη του καταστήματος της ΔΕΗ, στο Βόλο, προχώρησαν χτες εκπαιδευτικοί της Μαγνησίας, ύστερα από πρωτοβουλία της Τοπικής Επιτροπής Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, διαμαρτυρόμενοι για τα απανωτά χαράτσια που επιβάλλει η κυβέρνηση. Ταυτόχρονα, με την αγωνιστική τους παρέμβαση πέτυχαν την επανασύνδεση του ρεύματος στο σπίτι μιας γυναίκας, που ζει με τα ψίχουλα του επιδόματος πρόνοιας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν, με αποφάσεις τους ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και η ΕΛΜΕ Μαγνησίας.

Οι εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν έξω από το κατάστημα, όπου στην πρόσοψη αναρτήθηκε πανό του ΠΑΜΕ με σύνθημα «Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία». Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με το διευθυντή του καταστήματος καταγγέλλοντας την χαρατσοεπιδρομή της κυβέρνησης και «δηλώνοντας» την απόφασή τους για οργανωμένη άρνηση πληρωμής των χαρατσιών.

Στη Νάουσα

Στη Νάουσα συλλαλητήριο ενάντια στα χαράτσια διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, την Παρασκευή 11 Νοέμβρη στις 11 το πρωί στην πλατεία Καρατάσου και στη συνέχεια αποκλεισμό της ΔΕΗ. Για την επιτυχία του συλλαλητηρίου το ΕΚ Νάουσας έχει προκηρύξει στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Σε κλείσιμο των καταστημάτων από τις 11 το πρωί καλεί τους ΕΒΕ η Επιτροπή Αγώνα αυτοαπασχολούμενων. Στο κάλεσμά του το ΕΚ Νάουσας σημειώνει: «Κανένας εργάτης στη δουλειά, κανένας αγρότης στο χωράφι, κανένας δημόσιος υπάλληλος στο γραφείο, κανένας μαθητής στο θρανίο και κανένας εκπαιδευτικός στην έδρα. Να κλείσουν όλα τα μαγαζιά. Καλούμε σε απειθαρχία στα χαράτσια, στους αντιλαϊκούς νόμους, στην πολιτική που μας οδήγησε στη φτώχεια και την εξαθλίωση».

Διαμαρτυρία στη Μεταμόρφωση Αττικής

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στο χαράτσι της ΔΕΗ, τη Δευτέρα 14/11 στα γραφεία της ΔΕΗ (Γρ. Λαμπράκη, Κηφισιά) απευθύνουν στους κατοίκους της Μεταμόρφωσης μαζικοί φορείς της περιοχής. Την κινητοποίηση διοργανώνουν το Παράρτημα Ν. Ιωνίας - Μεταμόρφωσης του Συνδικάτου Οικοδόμων, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Μεταμόρφωσης, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών «Γ. Σεφέρης», η Δ' ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής, η Ενωση Γονέων Μεταμόρφωσης, ο Σύλλογος Γυναικών και η Επιτροπή Αγώνα ΠΑΣΕΒΕ.

«Καλούμε όλους και όλες με τα παιδιά μας, με όλη την οικογένεια οργανωμένα και αγωνιστικά να απαντήσουμε στους φόρους που μας πνίγουν, στα άγρια μέτρα που μας καταδικάζουν οριστικά στη φτώχεια και την ανασφάλεια. Να απαιτήσουμε να μη διακοπεί το ρεύμα σε όσους δεν πληρώνουν το νέο χαράτσι.

Κανένας φόβος από τις απειλές που εκτοξεύουν καθημερινά η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της. Η οργή και η αγανάκτηση που νιώθουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα από τα χαράτσια που καθημερινά επιβάλλονται πρέπει να μετατραπεί σε αντίσταση, απειθαρχία και άρνηση πληρωμής», υπογραμμίζουν στην σχετική ανακοίνωση οι φορείς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ