Σάββατο 5 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΙΔΟΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»
Αναδίπλωση της κυβέρνησης για το κλείσιμο;

Σε αναδίπλωση, μετά τη λαϊκή κατακραυγή, της ανάκλησης της αναστολής των καθηκόντων των παιδοκαρδιοχειρουργών στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία» φαίνεται ότι προχωρά η κυβέρνηση. Η αναστολή των καθηκόντων των γιατρών με ανυπόστατες κατηγορίες είχε οδηγήσει στο κλείσιμο του μοναδικού δημόσιου Παιδοκαρδιοχειρουργικού Κέντρου, με αποτέλεσμα τα παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες να αντιμετωπίζονται στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και στον ιδιωτικό τομέα.

Οπως ανακοίνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, η ανάκληση αναμένεται να γίνει την προσεχή Δευτέρα, σε συνάντηση της ηγεσίας της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας και συνδικαλιστικών φορέων των γιατρών. «Αυτό θα οδηγήσει σε επαναλειτουργία της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής», υποστηρίζει ο ΙΣΑ στην ανακοίνωσή του.

Στο μεταξύ, ξεπέρασαν τους 200 οι γονείς καρδιοπαθών παιδιών που υπογράφουν τη διαμαρτυρία για την απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει τα καθήκοντα των γιατρών από την καρδιοχειρουργική κλινική. Σε έγγραφη καταγγελία που κατάθεσαν οι γονείς στην Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς, τονίζουν: «Εμείς οι γονείς, οι άμεσοι εμπλεκόμενοι, έχουμε άποψη για το θέμα, η οποία όμως δε συζητήθηκε, ή όπου αυτό έγινε καταπνίγηκε από την πλειοψηφία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Γιατί δεν μας ρωτούν; Μήπως επειδή η εμπειρία μας έρχεται σε αντίθεση με τις κατασκευασμένες συκοφαντίες; Το Κέντρο διαθέτει πείρα 25 χρόνων, πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχημένων χειρουργείων, εξειδικευμένο προσωπικό, τα οποία εν μία νυκτί θέλουν κάποιοι να παραγράψουν».

Και η καταγγελία των γονιών καταλήγει: «Ζητάμε άμεσα την ικανοποίηση του αυτονόητου αιτήματός μας: Να ανοίξει τώρα το μοναδικό Παιδοκαρδιοχειργικό Κέντρο της Ελλάδας. Δεν είναι λύση το κλείσιμο, αλλά η ενίσχυσή του κυρίως με αναισθησιολόγους. Ολα τα άλλα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ