Κυριακή 6 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκβιασμός για κυβέρνηση συνεργασίας ενάντια στο λαό

Αναπαρήγαγε τον εκβιασμό σε βάρος του λαού ο πρωθυπουργός και χτες στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ισχυριζόμενος ότι εκλογές αυτή την ώρα θα σήμαιναν καταστροφή για την οικονομία και τους Ελληνες πολίτες και θα έθεταν σε αμφιβολία την παραμονή της χώρας στην ΕΕ και τη ζώνη του ευρώ! Επιβεβαιώνοντας ότι για την άρχουσα τάξη η συγκρότηση των πολιτικών της εκπροσώπων σε ενιαίο μπλοκ που θα προωθήσει με πυγμή την αντιλαϊκή πολιτική είναι η ύψιστη προτεραιότητα, ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε «άμεσος στόχος είναι να κάνω ό,τι μπορώ για να δημιουργήσω μια ευρύτερη κυβέρνηση συνεργασίας».

Εκβιαστικά απέναντι στο λαό και με έκδηλη την περιφρόνησή του στη λαϊκή βούληση, χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή «απαραίτητη», γιατί «πρώτα απ' όλα πρέπει να μην πάμε σε εκλογές», αφού, όπως ισχυρίστηκε, αυτό «θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία, για το βιος των Ελλήνων πολιτών»!!!

Ομολογώντας, εμμέσως, το αντιλαϊκό έργο που έχει να επιτελέσει η κυβέρνηση συνεργασίας, δήλωσε πως «η συνεργασία είναι απαραίτητη για να εγγυηθούμε και προς τους εταίρους μας ότι θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε τις υποχρεώσεις μας και την πολύ ευεργετική συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, η έλλειψη συνεργασίας θα μπορούσε να δημιουργήσει και προβληματισμό στους εταίρους μας για τη διάθεσή μας (...) να μείνουμε στο σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στο ευρώ».

Μάλιστα την επιδίωξη αυτή της άρχουσας τάξης την παρουσίασε σαν επιθυμία του λαού, λέγοντας «νομίζω ο ελληνικός λαός θέλει μια ευρύτατη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων».

Απ' την πλευρά του και στο ίδιο πνεύμα ο Κ. Παπούλιας ανέφερε: «Ενας και μοναδικός δρόμος υπάρχει: Ο δρόμος της συνεννόησης. Και προσωπικά θα καταβάλω όλες μου τις δυνάμεις αυτήν την ώρα να έχουμε μια συνεννόηση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κι άλλος πρόθυμος να βάλει «πλάτη» στη νέα κυβέρνηση (2015-01-26 00:00:00.0)
Βαθύτερη εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια για τα συμφέροντα των μονοπωλίων (2014-09-30 00:00:00.0)
Πετυχημένο ξεκίνημα! (2006-04-06 00:00:00.0)
Για το Μέτωπο και τον Απολογισμό της ΚΕ (2000-10-14 00:00:00.0)
«Λαϊκό Μέτωπο για αντίσταση και αντεπίθεση» (2000-03-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ