Τρίτη 8 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΜΕΑΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Νέες προτάσεις στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης

Την ιδιωτικοποίηση, με ακόμη μεγαλύτερη ένταση, του τομέα της ανακύκλωσης στην Ελλάδα σηματοδοτεί η πρόσφατη πρόσκληση του υπουργείου Περιβάλλοντος - Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) στα συστήματα ανακύκλωσης, που ουσιαστικά τα διαχειρίζεται το μεγάλο κεφάλαιο, να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την ενίσχυση της ανακύκλωσης, τις οποίες προφανώς θα υλοποιήσουν με κρατική χρηματοδότηση, αλλά και με χαράτσια που θα πληρώνει ο λαός.

Ειδικότερα το ΥΠΕΚΑ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, προσκαλεί τα συλλογικά και ατομικά Συστήματα Εναλλακτικής Διαχείρισης (ανακύκλωσης) συσκευασιών, ηλεκτρικών στηλών και συσσωρευτών (μπαταρίες), ελαστικών οχημάτων, ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, οχημάτων τέλους κύκλου ζωής (ΟΤΚΖ) και αποβλήτων λιπαντικών ελαίων να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την ενίσχυση της ανακύκλωσης. Στόχος - κατά το ΥΠΕΚΑ - είναι η συλλογή και αξιολόγηση στοχευμένων προτάσεων σε σχέση με την προώθηση και περαιτέρω εξάπλωση της εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων.

Οι προτάσεις θα πρέπει να αποσταλούν μέχρι και την Παρασκευή 11 Νοέμβρη στην ηλεκτρονική διεύθυνση secmin@prv.ypeka.gr και θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ. Στη συνέχεια θα υπάρξει συνάντηση με τους φορείς για την επεξεργασία των προτάσεων αυτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ