Τρίτη 8 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟ
Σωματειακή επιτροπή στα «Hard Rock Cafe»

Στη συγκρότηση σωματειακής επιτροπής του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, προχώρησαν οι εργαζόμενοι στην επισιτιστική επιχείρηση «Hard Rock Cafe» (δυο καταστήματα στην Αθήνα), το περασμένο Σάββατο με πρωτοβουλία του συνδικάτου. Παράλληλα, «στήθηκε» σωματειακή επιτροπή στην ίδια επιχείρηση και του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, καθώς μέσα στα καταστήματα δουλεύουν και εμποροϋπάλληλοι (η επιχείρηση πουλάει αντικείμενα και ρούχα με την επωνυμία της).

Η σύσταση των σωματειακών επιτροπών κρίθηκε αναγκαία από τους ίδιους τους εργαζόμενους και ήρθε ως αποτέλεσμα της δράσης του κλαδικού συνδικάτου στον επισιτισμό - τουρισμό και της συσπείρωσης των εργαζομένων σ' αυτό. Το προηγούμενο διάστημα είχαν γίνει πολλές συσκέψεις, αλλά και παρεμβάσεις στην επιχείρηση που καθυστερούσε δεδουλευμένα τα οποία και καταβλήθηκαν στους εργαζόμενους.

Οπως προέκυψε από παρέμβαση εκπροσώπων του συνδικάτου στην επιχείρηση για απολύσεις που έκανε η εργοδοσία σκοπεύει να κάνει χρήση του άρθρου 37 του τελευταίου αντεργατικού - πολυνόμου, δηλαδή να προχωρήσει στη σύσταση «ένωσης προσώπων» για να υπογράψει επιχειρησιακή σύμβαση - προκειμένου να χτυπήσει την κλαδική - και με στόχο τη μείωση των μισθών. Αυτό ομολόγησε στους συνδικαλιστές η προϊσταμένη του λογιστηρίου της επιχείρησης.

Πρώτη αντίδραση των σωματειακών επιτροπών ήταν η χτεσινή παρέμβαση στην εργοδοσία μαζί με εκπροσώπους του κλαδικού συνδικάτου και εργαζομένων από άλλες επιχειρήσεις, όπου και διαμήνυσαν στην εργοδοσία να μην τολμήσει να προχωρήσει καμία αντεργατική της ενέργεια, γιατί θα βρει μπροστά όχι μόνο τους ίδιους, αλλά το σύνολο των σωματείων και εργαζομένων του κλάδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ