Τρίτη 8 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΚΑΡΦΟΥΡ - ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΤΙΑ»
Μαζική συμμετοχή στη συνέλευση και αγωνιστικές αποφάσεις

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων εργαζόμενων, που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, ως αποτέλεσμα της συστηματικής δουλειάς και δράσης του επιχειρησιακού σωματείου για την οργάνωση των εργαζομένων και των αγώνων τους, όπως αυτοί που δόθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα μαζί με τα άλλα σωματεία της Αθήνας και το ΠΑΜΕ, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή η ετήσια γενική συνέλευση των εργαζομένων στην «Καρφούρ - Μαρινόπουλος, Ντία». Εγινε πλούσια συζήτηση και εκφράστηκε προβληματισμός τόσο για ζητήματα που αφορούν την επιχείρηση, τις γενικότερες αρνητικές εξελίξεις σε βάρος των εργαζομένων και την ανάγκη της συσπείρωσης και αποφασιστικής ενίσχυσης των αγώνων.

Η συνέλευση κατέληξε σε σημαντικές αγωνιστικές ομόφωνες αποφάσεις όπως:

  • Συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ, μεθαύριο Πέμπτη στις 6 το απόγευμα, στην Ομόνοια.
  • Συμμετοχή σε απεργιακές κινητοποιήσεις όταν αυτές εξαγγελθούν από τα συνδικάτα.
  • Να μην πληρωθεί το χαράτσι του τέλους ακινήτων στη ΔΕΗ, ετοιμότητα και άμεση μαζική παρέμβαση των εργαζομένων ενάντια σε προσπάθειες διακοπής ρεύματος για τη μη πληρωμή του χαρατσιού.
  • Δυνάμωμα της αλληλεγγύης και έμπρακτη εκδήλωσή της τόσο με τους εργαζόμενους της επιχείρησης όσο και με εργαζόμενους άλλων κλάδων.
  • Να συνεχιστούν οι προσπάθειες για το στήσιμο σωματειακών επιτροπών στα καταστήματα που δεν υπάρχουν.

«Μας λένε να βάλουμε πλάτη για να επιταχύνουμε τον ερχομό της καπιταλιστικής ανάπτυξης, γιατί λένε ότι ο πλούτος θα αυγατίσει και κάτι θα περισσέψει και για εμάς. Τέρμα πια η κοροϊδία κι ο εμπαιγμός! Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται μετά την κρίση δε θα έχει καμία σχέση με την προηγούμενη, την οποία πλήρωσε με βαρύ τίμημα ο λαός. Θα είναι στην κυριολεξία κόλαση για εμάς και παράδεισος για τους πλουτοκράτες», τόνισε εισηγητικά η αντιπρόεδρος του σωματείου Κ. Βαρκά. Γι' αυτό υπογράμμισε: «δεν έχουμε μόνο δικαίωμα, αλλά και ταξικό χρέος να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική, αυτό το σύστημα, να μη συμβιβαστούμε με ένα καπιταλιστικό μέλλον. Οργανωνόμαστε και προχωράμε με αγώνες σκληρούς και ανυποχώρητους σε ευθεία σύγκρουση με το κεφάλαιο και τους υπηρέτες του, με γνώμονα τις ανάγκες που έχει σήμερα η εργατική τάξη, η λαϊκή οικογένεια γενικότερα».

Τη συνέλευση παρακολούθησε ο Γ. Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Στην παρέμβασή του στάθηκε στις πολιτικές εξελίξεις, υπογραμμίζοντας ότι αυτές αποδεικνύουν ότι οι μάχες που δόθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα έβαλαν εμπόδια στην κυβέρνηση και στα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Τόνισε ότι οι εργαζόμενοι όχι μόνο δεν έχουν κανένα όφελος από τη «νέα κυβέρνηση» αλλά αντίθετα έρχεται νέα πιο σφοδρή επίθεση σε βάρος τους, γι' αυτό και πρέπει επιτακτικά - καθολικά να εκφραστεί η λαϊκή απαίτηση για εκλογές εδώ και τώρα. Τέλος, στάθηκε ιδιαίτερα στην αναγκαιότητα της οργάνωσης μέσα σε κάθε τόπο δουλειάς και της μαζικοποίησης των σωματείων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ