Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΘΗΝΑΣ
Επιδιώκει «αλλαγή εικόνας της πόλης» προς όφελος του κεφαλαίου

Μια πρωτεύουσα παραδομένη σε μεγαλοξενοδόχους και μεγαλεμπόρους, μακριά από την ικανοποίηση βασικών λαϊκών αναγκών, προωθεί συστηματικά η δημοτική αρχή Αθήνας (ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ). Σε αυτό το πλαίσιο και κατόπιν πρωτοβουλίας του γραφείου της Κομισιόν στην Αθήνα χτες ο δήμαρχος Γ. Καμίνης συναντήθηκε με 35 δημοσιογράφους από 5 ευρωπαϊκές χώρες.

Χαρακτήρισε κυρίαρχη επιδίωξή του μια Αθήνα βιώσιμη πόλη γενικά για τους κατοίκους της και «αξιόλογο προορισμό» για τους επισκέπτες της. Εδωσε δε έμφαση στην «ανάγκη αλλαγής της εικόνας του ιστορικού κέντρου». Ανάγκη που υπηρετείται από ευρωενωσιακά και εθνικά προγράμματα, προωθούμενα από κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμο, τα οποία αποσκοπούν σε ανάπλαση με δημόσιο χρήμα ολόκληρων περιοχών, επίτηδες υποβαθμισμένων και αφόρητων σε ό,τι αφορά την διαβίωση για τα πλατιά λαϊκά στρώματα, όπου πρόλαβαν και με το χρήμα τους τοποθετήθηκαν έγκαιρα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, αναμένοντας τώρα να βγάλουν στο πολλαπλάσιο την επένδυσή τους.

Κι επειδή η οικονομική εκμετάλλευση πηγαίνει χέρι - χέρι με τον περιορισμό λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών, αναφερόμενος ο δήμαρχος στα πρόσφατα επεισόδια και τις καταστροφές που προκάλεσαν γνωστοί παρακρατικοί μηχανισμοί, προανήγγειλε «ανάληψη πρωτοβουλίας» προς όλους τους «εμπλεκόμενους φορείς», ώστε «να συζητηθεί πως η πόλη θα παραμείνει όρθια».

Θυμίζουμε ότι ο Γ. Καμίνης, με εκπεφρασμένη την αντίληψή του εδώ και χρόνια για περιορισμό διαδηλώσεων στο κέντρο όπως ζητούν οι μεγαλέμποροι, ανέλαβε ως δήμαρχος, σε συνεννόηση με την κυβέρνηση, πρωτοβουλία για την εκπόνηση προσχεδίου νόμου για τις υπαίθριες συναθροίσεις με στόχο τον περιορισμό τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ