Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΒΟΛΟΥ
Καταγραφή δημοτικής περιουσίας ενόψει εκποιήσεων;

Την καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του Δήμου Βόλου ανέθεσε στην επιχείρησή του «Αναπτυξιακή Εταιρεία Βόλου» (ΑΝΕΒΟ ΑΕ), η Δημοτική Αρχή του δήμου - υποστηρίχτηκε από το ΠΑΣΟΚ και δήμαρχος είναι ο Π. Σκοτινιώτης - έναντι του ποσού των 40.000 ευρώ. Σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Βόλου επισημαίνει πως «εκτιμά ότι οι διακηρύξεις της δημοτικής αρχής για καταγραφή και "αξιοποίηση" της δημοτικής περιουσίας, εντάσσονται στο γενικότερο σχέδιο ιδιωτικοποίησης, εκχώρησης και εκμετάλλευσής της από ελληνικά και ευρωπαϊκά μονοπώλια και της τιτλοποίησής της για αποπληρωμή του δημόσιου χρέους της χώρας». Σημειώνει, δε, ότι «ο Καλλικρατικός Δήμος Βόλου κατέχει ακίνητη περιουσία που υπολογίζεται με αντικειμενικές αξίες, των γηπέδων - οικοπέδων σε 164.000.000 ευρώ και των κτιρίων και τεχνικών έργων σε 65.000.000 ευρώ».

Στη συνέχεια, υπογραμμίζει: «Η νέα δημοτική αρχή έχει διακηρύξει την πρόθεσή της να προχωρήσουν οι Συμπράξεις Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα. Ωστόσο, το "ξεκαθάρισμα" του περιουσιολογίου των περιφερειακών πρώην δήμων που συνενώθηκαν με το Δήμο Βόλου, οι οποίοι κατέχουν μεγάλες εκτάσεις γης, συνδέεται με την εφαρμογή επιχειρησιακών ευρωπαϊκών προγραμμάτων, που στόχο έχουν να υποθηκεύσουν και να δεσμεύσουν την περιουσία του κράτους και των δήμων, με αποικιακού τύπου συμφωνίες, στα συμφέροντα μονοπωλιακών επιχειρήσεων της ΕΕ, για να εξασφαλίσουν αμύθητα κέρδη και να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους, ιδιαίτερα σ' αυτήν την περίοδο γενικευμένης καπιταλιστικής κρίσης».

Και καταλήγει: «Αυτά είναι τα σχέδια "ανάπτυξης", που προωθεί η σημερινή ελληνική κυβέρνηση, με την αγαστή στήριξη της ΝΔ, και της οποία "μεταβατική" προκύψει ύστερα από τις πολιτικές διεργασίες που είναι εξέλιξη, έχοντας στο πλευρό τους και τους "καλλικρατικούς άρχοντες". Είναι σχέδια ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, της εργατικής δύναμης, με την "κινεζοποίηση" των μισθών, προς όφελος της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας. Μια ανάπτυξη που θα σπρώξει ακόμα βαθύτερα στη φτώχεια και την ανέχεια την εργατική τάξη. Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από το "νέο μοντέλο ανάπτυξης", γιατί είναι τόσο παλιά όσο το βάρβαρο σύστημα που υπηρετούν. Ο μόνος δρόμος που οδηγεί σε ανάπτυξη προς όφελος του λαού είναι αυτός της λαϊκής εξουσίας με λαϊκή οικονομία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ