Παρασκευή 11 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ
Χειροκρότημα εν χορώ στη συγκυβέρνηση

Απαιτούν πλήρη υποταγή του λαού στο πρόγραμμά της

Ολοκληρωτική υποταγή του λαού στη νέα κυβέρνηση, αξιώνει η ντόπια πλουτοκρατία, ενώ ταυτόχρονα, οι διάφορες μερίδες της εκφράζουν την ανησυχία για υπονόμευση από ανταγωνιστικά συμφέροντα. Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος δήλωσε χτες ότι «η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι, στη σημερινή οριακή συγκυρία, η τελευταία ελπίδα της χώρας. Αν οι Ελληνες πολίτες τη στηρίξουν και δεν αφήσουν τα μικροκομματικά και άλλα συμφέροντα να την υπονομεύσουν, μπορεί να γίνει μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας από τα ερείπια που αφήνει το καθεστώς της μεταπολίτευσης».

Δείχνοντας ότι ο ρόλος της ξεπερνάει κατά πολύ τα ενδεχόμενα στενά όρια της θητείας της, ο εκπρόσωπος των μεγαλοεπιχειρηματιών πρόσθεσε για τη συγκυβέρνηση ότι «αποστολή της είναι να αποκαταστήσει το κύρος του ελληνικού κράτους έναντι όλων - αλλά και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την αναμόρφωση της οικονομίας, και την αναβάθμιση της πολιτικής ζωής».

«Θερμά» χαιρετίζουν και οι τουριστικοί πράκτορες την «ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για τη χώρα μας του ορισμού κυβέρνησης συνεργασίας», ενώ ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΕΒΕΑ) Κ. Μίχαλος θέτει ήδη την ατζέντα του σιναφιού που εκπροσωπεί, ζητώντας «ως πρώτα δείγματα γραφής» την παραπέρα μείωση της φορολόγησης των επιχειρήσεων και «έναν αναπτυξιακό και νοικοκυρεμένο προϋπολογισμό». Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Β. Κορκίδης, εκτίμησε ότι πρόκειται για «κυβέρνηση κύρους και όχι βιτρίνας», δηλώνοντας ότι «μετά την αβεβαιότητα των τελευταίων ημερών μπορούμε και πάλι να ελπίζουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ