Παρασκευή 11 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
Πρώτη μαχητική απάντηση στην κυβέρνηση του «μαύρου μετώπου»

Την ώρα που στα προεδρικά και κυβερνητικά μέγαρα οι πολιτικοί εκπρόσωποι της πλουτοκρατίας ετοίμαζαν τη νέα κυβέρνησή της, στο κέντρο της Αθήνας χιλιάδες εργάτες αυτοαπασχολούμενοι και φτωχοί ΕΒΕ, γυναίκες, άνεργοι και σπουδαστές έδιναν την πρώτη αγωνιστική απάντηση στο μαύρο μέτωπο της αστικής τάξης, των μονοπωλίων και της ΕΕ σε ένα μαζικό και μαχητικό συλλαλητήριο. Με τις σημαίες του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ οι εργαζόμενοι της Αττικής διατράνωσαν την απόφασή τους να μην αφήσουν σε χλωρό κλαρί το κυβερνητικό κατασκεύασμα της αστικής τάξης, να μη δείξουν καμία ανοχή στην πολιτική του, ακόμα πιο αποφασιστικά να οργανώσουν την πάλη τους. Με τα πανό και τα συνθήματά τους έκαναν καθαρό ότι μένουν αμετακίνητοι και σταθεροί στο δρόμο της ταξικής πάλης, ενάντια στον εργασιακό Μεσαίωνα, στη φοροεπιδρομή, στα χαράτσια. Για την υπεράσπιση του λαϊκού εισοδήματος, για το δικαίωμα στη δουλειά, στη μόρφωση, στην Υγεία, για τη σωτηρία του λαού.

Σείστηκε η Ομόνοια από τα συνθήματα όταν από το βήμα της συγκέντρωσης ο Γιώργος Σιφωνιός, πρόεδρος του Σωματείου στην «Ελληνική Χαλυβουργία» μετέφερε (βλ. ένθετο) στους συγκεντρωμένους τον ταξικό αγωνιστικό χαιρετισμό των 400 απεργών της επιχείρησης, που από τις 31 Οκτώβρη απεργούν με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες διεκδικώντας την επαναπρόσληψη των 34 απολυμένων συναδέλφων τους.

Η πορεία έχει ξεκινήσει
Η πορεία έχει ξεκινήσει
«Απέναντι στο μαύρο μέτωπο του κεφαλαίου μια επιλογή έχουμε: Να οργανώσουμε το δικό μας μέτωπο, τη δική μας συμμαχία», υπογράμμισε στο χαιρετισμό του ο Δημήτρης Θεοδωρόπουλος εκ μέρους της Γραμματείας Αττικής της ΠΑΣΕΒΕ. Η κυβέρνηση που συγκροτήθηκε, είπε, θα υλοποιήσει τα πιο βάρβαρα μέτρα. Θα ολοκληρώσει την επίθεση σε βάρος των αυτοαπασχολούμενων, των αυτοκινητιστών, των μικροεπαγγελματιών που μπαίνουν στην ανεργία με το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, σε όλους αυτούς που οδηγούνται στον αφανισμό με τα «αντικειμενικά κριτήρια», τα χαράτσια, την «περαίωση», ενώ τα βιοτεχνικά προϊόντα εκτοπίζονται από τα εμπορεύματα των μονοπωλίων.

Στο συλλαλητήριο καταγγέλθηκε η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας που μεθοδεύουν το κλείσιμο των Εστιών της Αθήνας πετώντας έξω απ' αυτές χιλιάδες φοιτητές, κόβοντας το φαΐ τους και απολύοντας εκατοντάδες εργαζόμενους.

Ακολούθησε μαχητική πορεία προς τη Βουλή. Χιλιάδες διαδηλωτές με τις σημαίες τους πορεύτηκαν στη Σταδίου, ανέβηκαν στο Σύνταγμα και το συλλαλητήριο μέσω της Πανεπιστημίου κατέληξε και πάλι στην Ομόνοια και ολοκληρώθηκε με το κάλεσμα για συμμετοχή στη σημερινή εκδήλωση συμπαράστασης στους απεργούς της «Ελληνικής Χαλυβουργίας».

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα

Το συλλαλητήριο στην Ομόνοια
Το συλλαλητήριο στην Ομόνοια
Μαχητικές συγκεντρώσεις, πορείες και πικετοφορίες πραγματοποιήθηκαν χτες το βράδυ και σε Μακεδονία, Θράκη, Στερεά, Εύβοια, Ηπειρο αλλά και τα νησιά κλπ. Ελπιδοφόρο μήνυμα έστειλαν οι νέες συμμετοχές, όπως στη Ρόδο όπου διαδήλωσαν για πρώτη φορά ξενοδοχοϋπάλληλοι από διάφορες μονάδες στο νησί. Στη Σάμο η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Καρλοβάσου, ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους και κατέληξε και πάλι στην πλατεία. Υπήρχαν νέες συμμετοχές φοιτητών που συσπειρώνονται στην Επιτροπή Αγώνα Εστιών.

Αλληλεγγύη από άλλες χώρες

Μηνύματα αλληλεγγύης στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο με αφορμή τα χτεσινά συλλαλητήρια που οργανώθηκαν στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας απέστειλαν εργαζόμενοι στη «Mercedes Benz» στη Βρέμη και η Πανεργατική Συνομοσπονδία Πακιστάν.

«Αγαπητοί σύντροφοι, εκ μέρους των 35 εργαζομένων ταξικά προσανατολισμένων της Mercedes Benz στη Βρέμη, σας στέλνουμε τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς μας στα σημερινά συλλαλητήριά σας. Αποφασίσαμε την 1 Δεκέμβρη να πραγματοποιήσουμε μέρα δράσης σε εθνικό επίπεδο ενάντια στα μονοπώλια που δρουν στη χώρα μας. Ζήτω η Διεθνιστική Αλληλεγγύη!», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο μήνυμα.

Επίσης η Πανεργατική Συνομοσπονδία Πακιστάν (All Pakistan Federation United Trade Unions) εκφράζει «τη στήριξη στο ΠΑΜΕ για τα συλλαλητήρια στις 10 Νοέμβρη. Κυρίως θέλουμε να σας συγχαρούμε για τη δουλειά σας στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων της Ελλάδας, οι οποίοι αντιμετωπίζονται ως εξιλαστήρια θύματα σε αυτή την περίοδο της οικονομικής ύφεσης και λιτότητας από την κυβέρνηση. Σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα σημερινά συλλαλητήρια. Ζήτω η εργατική αλληλεγγύη!».



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ