Παρασκευή 11 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Θεωρεί δικό της έργο τη συγκυβέρνηση

Ανεπιφύλακτη συμμετοχή και στήριξη δηλώνουν τα στελέχη του κόμματος

«Δική της» θεωρεί τη νέα κυβέρνηση και την πολιτική που θα εφαρμόσει η ηγεσία της ΝΔ, διαμηνύοντας ότι η στήριξή της θα είναι ανεπιφύλακτη, ουσιαστική και σε όλα τα μέτωπα. Αναπροσαρμόζοντας την επικοινωνιακή τακτική, η ηγεσία της ΝΔ θεωρεί δική της επιτυχία τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης και ζητά να υποστηριχθεί από το σύνολο των στελεχών της, με το επιχείρημα ότι δεν συμφέρει να αποτύχει, γιατί «η κατάσταση που θα διαχειριστεί η κυβέρνηση της ΝΔ θα είναι πολύ χειρότερη»!

Η θέση αυτή προϊδεάζει ότι η ηγεσία της ΝΔ το επόμενο διάστημα θα διεκδικήσει να πάρει το πάνω χέρι στο πλαίσιο της συγκυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι αυτή η στάση της θα της αποφέρει πολιτικά οφέλη στις επόμενες εκλογές. Την ίδια στιγμή, παραμερίζει τις «προϋποθέσεις» - προσχήματα που διακινούσε για εσωτερική κατανάλωση (όχι συμμετοχή πολιτικών στελεχών, όχι νέα μέτρα, άμεσα εκλογές) και συστρατεύεται αποφασιστικά για να επιταχυνθεί η υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών και των βάρβαρων μέτρων, που αταλάντευτα στήριζε και όταν φορούσε τις μάσκες της ψευδοαντιπολίτευσης.

Ο ίδιος ο Α. Σαμαράς εμφανίστηκε ικανοποιημένος για τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης υπό τον Λ. Παπαδήμο. Σε σύντομη συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους, επιστρέφοντας στα γραφεία του κόμματος μετά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, δήλωσε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και παρέπεμψε στην ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, όπου υπάρχει σαφής δέσμευση για την υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης της 26ης Οκτώβρη, αλλά και «την εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές», δηλαδή με το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων.

Σαφέστατο μήνυμα στήριξης εξέπεμπαν με μια φωνή τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ. Ο γραμματέας του κόμματος Α. Λυκουρέντζος, εξερχόμενος της σύσκεψης που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού και εκπροσώπων των κομμάτων που συγκυβερνούν, δήλωσε ότι «η συμμετοχή του κόμματός μας θα είναι ουσιαστική, με μη κοινοβουλευτικά αλλά κορυφαία στελέχη». Τα στελέχη αυτά, όπως ανακοινώθηκε χτες, είναι σύμφωνα με πληροφορίες, είναι οι δύο αντιπρόεδροι του κόμματος Στ. Δήμας και Δ. Αβραμόπουλος και οι σύμβουλοι του προέδρου της ΝΔ Γ. Μουρμούρας και Κ. Αρβανιτόπουλος.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο επικεφαλής του Πολιτικού Σχεδιασμού Μ. Χαρακόπουλος τόνισε ότι «η ΝΔ με αποκλειστικό γνώμονα το καλό του τόπου θα στηρίξει τη μεταβατική κυβέρνηση στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων στόχων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ