Σάββατο 12 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απειλούν να κόψουν το ρεύμα σε ανάπηρη!

Γυναίκα με πάνω από 67% αναπηρία, που ζει με το επίδομα της Πρόνοιας, απειλείται να μείνει χωρίς ρεύμα, γιατί δεν έχει να πληρώσει το λογαριασμό της ΔΕΗ και το χαράτσι για τα ακίνητα.

Η Ελένη Σ., είναι 50 χρόνων και ζει στη Θεσσαλονίκη. Πάσχει από μεγαλοβλαστική αναιμία, ψυχαναγκαστική διαταραχή και μείζονα κατάθλιψη με ψυχωτικά στοιχεία. Πριν εφτά χρόνια έφτασε ένα βήμα πριν από το θάνατο. Νοσηλεύτηκε στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» με 8 αιματοκρίτη.

Εδώ και 4 χρόνια έχει κριθεί ανίκανη για εργασία, από την υγειονομική επιτροπή της Πρόνοιας και ζει με το επίδομα της Πρόνοιας, δηλαδή με 580 ευρώ το δίμηνο. Τον Ιούνη του τρέχοντος έτους, η Ελένη ξαναπέρασε επιτροπή και ανανέωσε το προνοιακό της επίδομα. Από τον Ιούλη όμως έως τώρα, δεν έχει εισπράξει το επίδομα, καθώς εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού στην υπηρεσία της πρόνοιας στη Θεσσαλονίκη, δεν έχουν καταχωρηθεί όλοι οι δικαιούχοι.

Εχοντας στερηθεί εδώ και 6 μήνες το επίδομα της Πρόνοιας, είχε αφήσει απλήρωτο το λογαριασμό της ΔΕΗ. Πριν λίγες μέρες της ήρθε ο εκκαθαριστικός λογαριασμός της ΔΕΗ, ο οποίος λήγει στις 18 Νοέμβρη του 2011. Συνολικά, πρέπει να πληρώσει 327 ευρώ από τα οποία τα 60 ευρώ αφορούν την πρώτη δόση για το χαράτσι των ακινήτων καθώς είχε ... την «τύχη» να κληρονομήσει από τους γονείς της το μόλις 30 τετραγωνικών σπίτι όπου μένει και αποτελεί τη μόνη περιουσία της.

Απευθύνθηκε στην προϊστάμενη του υποκαταστήματος της ΔΕΗ στην Αισώπου, για να βρει λύση. Η απάντηση που έλαβε ήταν κατηγορηματική. Της είπαν ότι δεν μπορούν να δώσουν παράταση για την εξόφληση του λογαριασμού, ούτε να κάνουν διακανονισμό, επικαλούμενοι εντολές υπουργείου. Μάλιστα, απείλησαν πως αν δεν πληρωθεί το σύνολο του λογαριασμού θα κόψουν το ρεύμα..!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ