Σάββατο 12 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
«Κλήση σε απολογία» για κινητοποίηση στην Εφορία

Σε απολογία κάλεσε χτες η αστυνομία κατόπιν σχετικής εισαγγελικής εντολής τον Δημήτρη Τασιούλα, μέλος της ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ, δημοτικό σύμβολο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την κατάληψη της Εφορίας από το ΠΑΜΕ και τις υπόλοιπες αγωνιστικές αντιμονοπωλιακές συσπειρώσεις στις 29 Σεπτέμβρη. Αφορμή έδωσε η επώνυμη καταγγελία σωφρονιστικού υπαλλήλου προς την υπηρεσία του για τους λόγους που η Εφορία ήταν κλειστή. Η καταγγελία αυτή στάλθηκε προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών και αξιοποιήθηκε για να κινηθεί στη συνέχεια η διαδικασία προκαταρκτικής εξέτασης.

Σε ανακοίνωσή της, η ΝΕ Ιωαννίνων του ΚΚΕ καταγγέλλει την προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων. «Δεν είναι η πρώτη φορά, σημειώνει, που όταν κινητοποιούνται και διεκδικούν οι εργαζόμενοι τα δίκαια αιτήματά τους γίνονται μάρτυρες της δράσης των κατασταλτικών μηχανισμών του αστικού κράτους όπως συνέβη και στην πόλη μας με τις εργαζόμενες στα σούπερ μάρκετ "DIA", με τους συμβασιούχους εργαζόμενους του Δήμου Ιωαννιτών, παλαιότερα με τους κατοίκους του Ελληνικού». Ξεκαθαρίζει ότι «η πολιτική ποινικοποίησης των συνδικαλιστικών αγώνων, της πάλης του λαού συνολικά, για τη θωράκιση των συμφερόντων του κεφαλαίου, της συνεχιζόμενης και ακόμη πιο σκληρής, άγριας επίθεσης από τη νέα κυβέρνηση των κομμάτων της πλουτοκρατίας δε θα περάσει».

Καλεί την εργατική τάξη και το λαό να μη φοβηθεί, να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις με όρους μαζικής συμμετοχής, οργάνωσης και κλιμάκωσης της πάλης στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, παντού, για την ανατροπή της αστικής νομιμότητας και τη δημιουργία μιας νέας νομιμότητας, της λαϊκής. Για την ανατροπή της εξουσίας και οικονομίας των μονοπωλίων, για να επιβάλει τελικά το δίκιο της τάξης του.

Αθωώθηκαν οι εργάτες του «Καριπίδη»

Χτες, επίσης, 26 εργαζόμενοι της επιχείρησης «Καριπίδη» οδηγήθηκαν στα δικαστήρια με την κατηγορία της «παράνομης βίας» και τη «διατάραξη της οικιακής ειρήνης» επειδή το 2009 κατά τη διάρκεια αγωνιστικών κινητοποιήσεων με τη στήριξη του ΠΑΜΕ οι εργαζόμενοι διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους, υπεράσπιζαν την εργασία τους. Η κατηγορία δε στοιχειοθετήθηκε και ήταν φυσικό, αφού οι μηνύσεις ήταν προϊόν της εργοδοσίας για να ενοχοποιήσει τους αγωνιζόμενους εργάτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ