Σάββατο 12 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΣΚΕ
Στηρίζει το ξεπούλημα της ΔΕΗ

Την κυβερνητική πολιτική για ξεπούλημα της ΔΕΗ και τα συμφέροντα των μονοπωλίων που διεκδικούν να πάρουν μερίδιο της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, στηρίζουν οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ που μέχρι πριν δήλωναν ότι «το ξεπούλημα της ΔΕΗ θα περάσει πάνω από τα πτώματά μας». Μια τέτοια χαρακτηριστική περίπτωση είναι ο Γιώργος Αδαμίδης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΗ «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ», που με δήλωσή του υπογραμμίζει ότι προκειμένου να μην ακυρωθεί εξαιτίας του προβλήματος χρηματοδότησης, η επένδυση της νέας μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, ύψους 1,3 δισ., «μια εφαρμόσιμη λύση μπορεί να είναι η είσοδος ιδιώτη, καθώς ούτως ή άλλως το επικυρωμένο πια μνημόνιο καθορίζει ότι οι ιδιώτες αποκτούν πρόσβαση «σε ποσοστό ηλεκτρικής ενέργειας που παράγουν υπάρχουσες μονάδες της ΔΕΗ μέσω καύσης λιγνίτη, καθώς και νεότερες μονάδες που θα δημιουργηθούν στο μέλλον».

Σε μια προσχηματική προσπάθεια διαφοροποίησης από τις δηλώσεις του προέδρου, το Σωματείο «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» όπου πλειοψηφούν οι δυνάμεις ΠΑΣΚΕ - ΣΑΔ - ΔΑΚΕ, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία δηλώνει πως η θέση του σωματείου για τη μονάδα «Πτολεμαΐδα 5», είναι ότι θα πρέπει να γίνει αποκλειστικά και μόνο από τη ΔΕΗ. Βέβαια, αρχίζει να ρίχνει τις «μάσκες» της αντίστασης καθώς πουθενά δεν καταδικάζει ούτε τη στάση του προέδρου, ούτε την πολιτική ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Αλλωστε, την ίδια στάση έχει και η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ (πλειοψηφούν ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) που από την πρώτη στιγμή έχει στηρίξει την απελευθέρωση του κλάδου Ενέργειας και την εισβολή ιδιωτών στη ΔΕΗ.

Η «Αγωνιστική Συνεργασία», η παράταξη του ΠΑΜΕ στο σωματείο «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ», καταδικάζει τη στάση του προέδρου και των παρατάξεων που τον στηρίζουν. Με ανακοίνωσή της σημειώνει ότι η μόνη ελπίδα για να μην ξεπουληθεί στους ιδιώτες η ΔΕΗ και η μονάδα του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, για ανάπτυξη της ΔΕΗ που θα υπηρετεί τις ανάγκες της χώρας και του εργαζόμενου λαού, είναι ο αγώνας των εργαζομένων και του λαού της περιοχής, η ισχυροποίηση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, η ανατροπή του συσχετισμού δυνάμεων. Καλεί τους εργαζόμενους να μη δείξουν καμία εμπιστοσύνη και ανοχή στις ξεπουλημένες ηγεσίες, γιατί είναι επικίνδυνες για τα συμφέροντα των εργαζομένων, του λαού και της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ