Σάββατο 12 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ
Επιχειρούν να εκδιώξουν σεισμόπληκτους από τον καταυλισμό

Την εκδίωξη 30 σεισμόπληκτων οικογενειών από τον καταυλισμό του «Τριάντειου» στο Αίγιο που διαμένουν σε κοντέινερ - βρίσκονται ουσιαστικά εγκαταλελειμμένοι εκεί από το 1995 - επιχειρεί η δημοτική αρχή Αιγιαλείας (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) σε συνδυασμό με τη Δημοτική Κοινότητα Αιγίου, καθώς ο πρόεδρος της τελευταίας θυροκόλλησε προειδοποιητικά χαρτιά, με τα οποία τους καλεί να παραδώσουν άμεσα τα κλειδιά, ειδάλλως, τέλος Νοέμβρη, θα προχωρήσει στη διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και νερού.

Το «Τριάντειο» είναι μια μεγάλη σε έκταση περιοχή στο Αίγιο την οποία παραχώρησε ως κληροδότημα στο δήμο ο Τριάντης, για να στεγαστούν οι σεισμόπληκτοι μετά το θανατηφόρο και καταστροφικό σεισμό του 1995. Τώρα, επιχειρούν να τους απομακρύνουν - από τη δημοτική αρχή διοχετεύονται διάφορες σκέψεις για οικονομική αξιοποίηση του χώρου - χωρίς ταυτόχρονα να δώσουν λύση στο ζήτημα της στέγασης των σεισμοπλήκτων που ουσιαστικά έχουν ξεμείνει στο χώρο. Μάλιστα, ο χώρος βρίσκεται σε άθλια κατάσταση καθώς οι υπηρεσίες καθαριότητας του δήμου δεν περνούν ποτέ από εκεί.

Οι κάτοικοι αρνούνται να φύγουν από το χώρο σε περίπτωση που δε βρεθεί λύση για το στεγαστικό τους πρόβλημα και καταγγέλλουν πως ο κ. Θεοδωρακόπουλος προεκλογικά, για να τους υφαρπάξει την ψήφο, τους καθησύχαζε πως «όσο εγώ είμαι δήμαρχος δεν σας πειράζει κανένας».

Η Λαϊκή Συσπείρωση Αιγιάλειας απαιτεί από τη δημοτική αρχή να βρεθεί πρώτα καθολική λύση για τη στέγαση των οικογενειών και στη συνέχεια να προχωρήσει στη διάλυση του καταυλισμού. Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της «οι ευθύνες των εκάστοτε κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών μετά τον καταστροφικό σεισμό που δεν έδωσαν λύση παρά τις εξαγγελίες για το στεγαστικό των σεισμοπλήκτων είναι τεράστιες και δεν πρέπει οι δημότες να παραιτηθούν από αυτή την απαίτηση, έστω και μετά από 16 χρόνια. Η βιασύνη όμως για διάλυση του καταυλισμού χωρίς να έχει δοθεί λύση για τη στέγαση των φτωχών οικογενειών συνιστά τουλάχιστον έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας ιδιαίτερα σε αυτήν τη χρονική συγκυρία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ