Σάββατο 12 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
«Υπερκομματική» στήριξη μεγαλοεπιχειρηματιών

Ο ρόλος των αιρετών περιφερειακών διοικήσεων ως εργαλείου διάχυσης προς τα «κάτω» της αντιλαϊκής φιλομονοπωλιακής πολιτικής επιβεβαιώθηκε σε κοινή συνεδρίαση των Μητροπολιτικών Επιτροπών της Περιφέρειας Αττικής τομέων Μεταφορών - Συγκοινωνιών και Χωρικού Σχεδιασμού - Αστικών Αναπλάσεων.

Θέμα ήταν το Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνα /Αττική 2021. Στόχος η διατύπωση εισήγησης προς την Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας. Επισήμως διαπιστώθηκε συμφωνία ως προς τους βασικούς άξονες που θέτει το ΡΣΑ. Ανάμεσά τους διατυπώνονται διάφορα εύηχα, όπως η «προστασία του περιβάλλοντος» ή η «κοινωνική μέριμνα και υγεία». Ωστόσο, αντικειμενικά, πρωτεύοντα (γι' αυτούς και τα συμφέροντα που εκφράζουν) ρόλο παίζει «η οικονομική ανάπτυξη και απασχόληση (π.χ. βελτίωση του επιχειρηματικού και επενδυτικού κλίματος, προώθηση προγραμμάτων χρηματοδότησης και ανάπτυξης)». Μέτρα, δηλαδή, παραπέρα τόνωσης της κερδοφορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών σε βάρος μικρομεσαίων και μισθωτών, περαιτέρω επιδότησής τους από τον κρατικό κορβανά, νέες φοροαπαλλαγές κ.ά.

Σημειωτέον ότι στη συνεδρίαση συμμετείχαν και επέδειξαν τη συμφωνία τους στα παραπάνω, πέρα από τη διοικούσα παράταξη του ΠΑΣΟΚ, και στελέχη από αυτές των ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., Οικολόγων, Δημαρά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ