Σάββατο 12 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Αποφάσισαν την παραχώρηση παραλίας σε ιδιώτες

Οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ καταψήφισαν την πρόταση της δημοτικής αρχής

Αποψη από την Πλαζ του ΕΟΤ στην πόλη της Ζακύνθου
Αποψη από την Πλαζ του ΕΟΤ στην πόλη της Ζακύνθου
Το ξεπούλημα της Πλαζ του ΕΟΤ, στην πόλη της Ζακύνθου, αποφάσισαν σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από πρόταση της δημοτικής αρχής (ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, Οικολόγοι) στην οποία συμφώνησαν όλες οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις (του ανεξάρτητου κ. Αντίοχου ΠΑΣΟΚ - ΛΑ.Ο.Σ. και του κ. Κομιώτη της ΝΔ) εκτός από τη Λαϊκή Συσπείρωση που την καταψήφισε.

Η πλαζ στην πόλη έχει έκταση 31.200 τ.μ., και σε αυτήν υπάρχουν δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις (τένις, μπάσκετ), οι εγκαταστάσεις του θερινού δημοτικού κινηματογράφου, εγκαταστάσεις για χρήση από τους λουόμενους και παιδική χαρά.

Οι δημοτικές αρχές, αφού φρόντισαν να υποβαθμιστεί πλήρως ο χώρος, τώρα, εν μέσω δύο συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφασίζεται η παραχώρηση της Πλαζ ΕΟΤ. Αρχικά να την ξεπουλήσουν στο ιδιωτικό κεφάλαιο, και στη συνέχεια να παραχωρήσουν τα γήπεδα του τένις και έκταση για ανακατασκευή 4 νέων για 30 χρόνια σε ένα νεοσύστατο αθλητικό σωματείο, το ΖΑΟΑ (Ζακυνθινός Ομιλος Αντισφαίρισης), που δραστηριοποιούνται μέσω αυτού διάφοροι επιχειρηματίες, με αντάλλαγμα ενοίκιο που δε θα ξεπερνά τα 90 ευρώ το μήνα!

Να αποτρέψουμε το ξεπούλημα

Σε ανακοίνωσή της, η Λαϊκή Συσπείρωση Ζακύνθου, μεταξύ άλλων, τονίζει: «Σ' ένα έγκλημα υπάρχει και ο συνεργός. Το έγκλημα δεν είναι σημερινό, είναι διαχρονικό και είναι καλά σχεδιασμένο.

Και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, από το 2001 και μετά έκοβαν και έραβαν νόμους και για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας σε "επενδυτές", μέσω της αμαρτωλής Εταιρείας Τουριστικών Ακινήτων ΑΕ (ΕΤΑ ΑΕ). Ενώ η σχέση επιχειρηματιών που κρύβονται πίσω από αθλητικούς συλλόγους και τους "παραχωρείται" δημόσια περιουσία είναι αρκετά συνήθης τακτική σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η ίδια η ΕΤΑ ΑΕ (κάτοχος των δημοσίων εκτάσεων) έχει βάλει στο μάτι και τις Αλυκές που και εκεί υπάρχουν τα ίδια φαινόμενα, απαξίωση, μόλυνση, άρα να ξεπουλήσουμε.

Τι σημαίνει η παραχώρηση της πλαζ σε ιδιώτες:

1ον) Αποκλεισμός των κατοίκων από την πρόσβασή τους στην παραλία.

2ον) Θα μετατραπούν τεράστιες εκτάσεις σε κλειστά κλαμπ για λίγους.

3ον) Πάγια τακτική όλων αυτών των επιχειρηματιών είναι να κάνουν κάποια έργα βιτρίνας αρχικά με συνδρομές και τα εισιτήρια που αργά ή γρήγορα θα αποκλείουν ουσιαστικά σε πλατιά λαϊκά στρώματα οποιαδήποτε επαφή με την περιοχή.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τα σωματεία, τους συλλόγους των επαγγελματοβιοτεχνών και των αγροτών, τους πολιτιστικούς συλλόγους, τις λαϊκές επιτροπές να μην επιτρέψουν το ξεπούλημα της λαϊκής περιουσίας.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους να παρατήσουν τα κόμματα της πλουτοκρατίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, να παρατήσουν τα δεκανίκια τους (ΛΑΟΣ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ.), τους τοπικούς εκπροσώπους τους στην Τοπική Διοίκηση και να συστρατευτούν με το ΚΚΕ, ακόμα και αν δε συμφωνούν σε όλα μαζί του, να παλέψουν για λαϊκή εξουσία, λαϊκή οικονομία με εργατικό έλεγχο των μεγάλων μονάδων παραγωγής σε μεταφορές, ενέργεια, ορυκτό και φυσικό πλούτο, τηλεπικοινωνίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ