Τετάρτη 16 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ - ΑΠΛΗΡΩΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΑ
Αγγιξαν τα 2 δισ. ευρώ

Την οικονομική κατάρρευση εκατοντάδων χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σαν αποτέλεσμα της βαθιάς και παρατεταμένης οικονομικής κρίσης και των βάρβαρων πολιτικών του μνημονίου, που έχουν οδηγήσει στην καταλήστεψη του λαϊκού εισοδήματος, καταγράφουν τα στοιχεία του «ΤΕΙΡΕΣΙΑ» για το δεκάμηνο Γενάρης - Οκτώβρης 2011.

Ειδικότερα την περίοδο αυτή, οι ακάλυπτες επιταγές και οι απλήρωτες συναλλαγματικές, άγγιξαν τα 2 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο αναμένεται να ξεπεραστεί κατά πολύ, αν υπολογίσουμε και τους δύο τελευταίους μήνες του έτους.

Η αξία των ακάλυπτων επιταγών τους δέκα πρώτους μήνες του χρόνου, ανήλθε στα 1.777,5 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε 150.812 τεμάχια και είναι αυξημένη κατά 20% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010. Μόνο το μήνα Οκτώβρη, η αξία των ακάλυπτων επιταγών ανήλθε στα 119,6 εκατ. ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν σε 11.323 τεμάχια.

Η αξία των απλήρωτων συναλλαγματικών το δεκάμηνο, ανήλθε στα 193,2 εκατ. ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν σε 122.771 τεμάχια. Το μήνα Οκτώβρη, η αξία των απλήρωτων συναλλαγματικών ανήλθε στα 18,1 εκατ. ευρώ και στα 11.494 τεμάχια.

Η έκρηξη που παρουσιάζουν τα «φέσια» στην αγορά, αποκαλύπτει το «πάγωμα» των συναλλαγών, καθώς έχει σταματήσει η ροή χρήματος τόσο από τους αγοραστές - λόγω της δραστικής μείωσης των εισοδημάτων των εργαζομένων - όσο και από τις τράπεζες, οι οποίες δε χορηγούν πλέον δάνεια κίνησης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα οι τελευταίες να οδηγούνται σε ασφυξία.

Οι εξελίξεις αυτές καταγράφουν τα εξωτερικά χαρακτηριστικά μιας επιταχυνόμενης πορείας χρεοκοπίας των φτωχότερων μικρομεσαίων στρωμάτων, τα οποία στην περίοδο της οικονομικής ανάπτυξης επιβίωναν στοιχειωδώς, ενώ σήμερα, υπό το βάρος της κρίσης, της επίθεσης σε βάρος των εργαζομένων και του οξύτατου ανταγωνισμού με το πολυεθνικό κεφάλαιο, οδηγούνται σε βίαιη προλεταριοποίηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ