Κυριακή 20 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2011 - ΓΕΝΑΡΗΣ 2012
ΚΟ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Με συγκεκριμένο σχέδιο και καταμερισμό στα πλάνα

Αμιλλα για τις πρωτοπόρες Οργανώσεις και συντρόφους προκήρυξε η Επιτροπή Περιοχής

Σε όλα τα όργανα και τις Κομματικές Οργανώσεις της ΚΟ Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, ολοκληρώνεται η συζήτηση για τη δίμηνη οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, τα νέα δεδομένα που δημιουργεί το βάθεμα της καπιταλιστικής κρίσης και η ολομέτωπη, αδιάκοπη αντεργατική επίθεση που κλιμακώνεται από την νέα κυβέρνηση του «μαύρου μετώπου».

Οπως είπε στο «Ριζοσπάστη» ο Νεκτάριος Τριάντης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ και γραμματέας της ΝΕ Ιωαννίνων, φιλοδοξία της Οργάνωσης είναι οι πρώτες ιδιαίτερα μέρες της εξόρμησης, να καταγράψουν ενθαρρυντικά αποτελέσματα, με συγκεκριμένο στόχο την κάλυψη του 20% του ολικού πλάνου στο κλείσιμο της πρώτης μέρας. Ενισχυτικά στα άλλα μέτρα, η Οργάνωση Περιοχής προκήρυξε και βραβείο άμιλλας για την πρώτη Νομαρχιακή Επιτροπή, την πρώτη Αχτιδική Επιτροπή, για τις τρεις πρώτες ΚΟΒ και για τους δέκα πιο πρωτοπόρους συντρόφους.

Για τον καθορισμό των πλάνων στις ΚΟΒ, κυρίαρχο στοιχείο είναι μεταξύ άλλων η ατομική προσφορά από τα μέλη και στελέχη του Κόμματος, άνεργους, απολυμένους, φοιτητές, με συναίσθηση της ευθύνης να αντιστοιχηθεί η οικονομική δουλειά στα πολιτικά καθήκοντα που μπαίνουν για τους κομμουνιστές σήμερα.

Το πρόγραμμα δράσης για την κάλυψη των πλάνων περιλαμβάνει συσκέψεις, συγκεντρώσεις, περιοδείες σε χώρους δουλειάς, σε γειτονιές και χωριά της περιοχής, αξιοποίηση των εφεδρειών του Κόμματος. Καθορίζονται οι άξονες και οι κατευθύνσεις, εξειδικευμένα από κάθε ΚΟΒ, για το πλατύ άνοιγμα στους εργαζόμενους και στο λαό της περιοχής, που δε θα αφορά μόνο ένα κοντινό κύκλο επιρροών, φίλων και οπαδών του Κόμματος, αλλά θα αγκαλιάζει θαρρετά και μαχητικά όλους όσους βιώνουν στο πετσί τους τις συνέπειες της σκληρής, ταξικής πολιτικής.

Στόχος της Οργάνωσης είναι τα μέλη της να ξεχυθούν παντού, να απευθυνθούν παντού με τα κουπόνια της εξόρμησης στο χέρι: Στην εργάτρια της ΠΙΝΔΟΥ, που δουλεύει μες στο κρύο και το φόβο, για ένα κομμάτι ψωμί, στον εργάτη στο ΒΙΚΟ και στο ΖΑΓΟΡΙ, που από το μόχθο του η εργοδοσία βγάζει αμύθητα κέρδη, εμπορευόμενη το φυσικό αγαθό του νερού. Στον απλήρωτο για μήνες εργάτη στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό της Αρτας, στον απολυμένο εργάτη της Παραϊόνιας Οδού στη Βόνιτσα, στο μικρομεσαίο κτηνοτρόφο, που του δίνουν τη χαριστική βολή με το ξεπούλημα της Γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, στο μικρομαγαζάτορα που συνθλίβεται από την κυριαρχία των πολυεθνικών, στη μικρομεσαία αγροτιά της Αιτωλοακαρνανίας που ξεκληρίζεται.

Ολους εκείνους που ακόμη και αν δε συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ, αναγνωρίζουν την πρωτοπόρα συμβολή και δράση των κομμουνιστών. Συναντήθηκαν μαζί τους στο καμίνι του ταξικού αγώνα, στην απεργία και στη στάση εργασίας, στην κινητοποίηση σε κάθε μικρή και μεγάλη μάχη που δόθηκε πρώτα και κυρία στους χώρους δουλειάς και στις γειτονιές, ενάντια στα χαράτσια, για να μην κοπεί το ρεύμα και νερό σε κανένα λαϊκό σπίτι. Εκεί όπου οι εργάτες βιώνουν από πρώτο χέρι την εκμετάλλευση, όπου η λαϊκή οικογένεια αγκομαχά να τα βγάλει πέρα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο 85,47% η κάλυψη του πλάνου(2010-01-20 00:00:00.0)
Αποφασιστικά όλοι συνεχίζουμε τη μάχη(2008-12-07 00:00:00.0)
Στόχος η υπερκάλυψη του πλάνου από όλες τις οργανώσεις(2008-01-03 00:00:00.0)
Στο 109,52% η τελική κάλυψη του πλάνου(2007-02-14 00:00:00.0)
Ενταση των προσπαθειών με στόχο την υπερκάλυψη(2000-12-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ