Κυριακή 20 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ
Αύριο η πλατιά συνδικαλιστική σύσκεψη

Παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη, 22 Νοέμβρη, για την Ασφάλιση στο υπουργείο Εργασίας

Απέναντι στον αντεργατικό ορυμαγδό το ΠΑΜΕ σχεδιάζει και οργανώνει τη δική του παρέμαβση. Ετσι αύριο Δευτέρα η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ, διοργανώνει πλατιά σύσκεψη για την οργάνωση της πάλης ενάντια στα άγρια αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα. Η σύσκεψη θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Imperial» (πλατεία Καραϊσκάκη).

Η Γραμματεία Αττικής καλεί σε συμμετοχή στη σύσκεψη τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων, τις Σωματειακές Επιτροπές, τις Επιτροπές Αγώνα, τις Επιτροπές του ΠΑΜΕ, τις λαϊκές επιτροπές. Να συζητήσουν για τις εξελίξεις, να σχεδιάσουν και να πάρουν μέτρα ανάπτυξης και βελτίωσης της δράσης.

Ζητήματα αιχμής το επόμενο διάστημα: Η προστασία των ανέργων, η μάχη ενάντια στην εργασιακή εφεδρεία που οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο στην απόλυση, η υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων, η αποτροπή των νέων σχεδίων της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό και τις συντάξεις, το Φορολογικό και τα νέα μέτρα που θα δρομολογηθούν με τον κρατικό προϋπολογισμό του 2012.

Επίσης, μεθαύριο Τρίτη το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργαζόμενους σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29), στις 11 το πρωί για τα ζητήματα της δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης.

«Οι εξελίξεις για το παρόν και το μέλλον της Κοινωνικής Ασφάλισης είναι δραματικές», σημειώνει το ΠΑΜΕ και στην ανακοίνωσή του προσθέτει: «Τα Ασφαλιστικά Ταμεία κινδυνεύουν άμεσα με διάλυση και οι συντάξεις με ουσιαστική κατάργηση και μετατροπή τους σε προνοιακό επίδομα. Να απαιτήσουμε να παρθούν πίσω οι αντεργατικοί νόμοι και διατάξεις που αφαίρεσαν ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Αντεργατικά μέτρα που αφήνουν χωρίς Ασφάλιση και Υγεία τους εργαζόμενους, που στοχεύουν στην απαλλαγή του μεγάλου κεφαλαίου από τις ασφαλιστικές εισφορές. Να βάλουμε φραγμό στην προσπάθεια της νέας κυβέρνησης του μαύρου μετώπου να φέρουν για ψήφιση νέο ασφαλιστικό νόμο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ