Κυριακή 20 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Για το θάνατο του πρεσβευτή της Κούβας στην Ελλάδα
  • Ανακοίνωση της ΚΕ για το θάνατο του Λουίς Πράδο Γκαρσία
  • Μήνυμα της Αλ. Παπαρήγα προς τον Ραούλ Κάστρο

Για το θάνατο του Λουίς Πράδο Γκαρσία, πρεσβευτή της Κούβας στην Ελλάδα, η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη της και σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Η ΚΕ του ΚΚΕ εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για το θάνατο στις 19 Νοέμβρη 2011 του συντρόφου Λουίς Πράδο Γκαρσία, πρεσβευτή της Δημοκρατίας της Κούβας στην Ελλάδα, μετά από βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη τη Δευτέρα 14 Νοέμβρη.

Ο Λουίς Πράδο Γκαρσία γεννήθηκε το 1955. Παντρεμένος με τη Μαϊβέτ Γκονζάλες Φερνάντες, πατέρας δύο παιδιών, εντάχθηκε από νωρίς στο ΚΚ Κούβας. Εκανε πανεπιστημιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στα οικονομικά στην Κούβα αλλά και στη Διπλωματική Ακαδημία της Μόσχας.

Εργάστηκε ως ερευνητής στο Ινστιτούτο Εγχώριας Ζήτησης στην Κούβα. Το 2008-2010 συμμετείχε στην Κουβανική Εθνική επιτροπή για την ΟΥΝΕΣΚΟ. Υπηρέτησε ως πρώτος γραμματέας και αναπληρωτής υπεύθυνος της πρεσβείας της Κούβας στην Ελλάδα (1997-2001) και την Αυστρία (2004-2007) καθώς και ως επικεφαλής και σε άλλες υπεύθυνες θέσεις διαφόρων τμημάτων του υπουργείου Εξωτερικών της Κούβας. Πήρε μέρος ως μέλος της κουβανικής αντιπροσωπείας σε Γενικές Συνελεύσεις του ΟΗΕ, συνόδους του κινήματος των Αδεσμεύτων και άλλους διεθνείς οργανισμούς και συναντήσεις.

Διαπιστεύτηκε στη χώρα μας στις 15 Φλεβάρη 2011 και στο σύντομο διάστημα που υπηρέτησε στην Ελλάδα ως πρέσβης ανέπτυξε έντονη και πολύπλευρη δραστηριότητα υπερασπιζόμενος σταθερά την κουβανική επανάσταση και προάγοντας τις διμερείς σχέσεις των χωρών μας. Διατηρούσε σταθερές και συντροφικές σχέσεις με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Σε στενή συνεργασία με τον Ελληνοκουβανικό Σύνδεσμο Φιλίας, τους άλλους αγωνιστικούς φορείς του λαϊκού κινήματος είχε σημαντική συμβολή στην προώθηση της φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ των δύο λαών, καθώς και στην ανάπτυξη του ελληνικού κινήματος αλληλεγγύης με τη Σοσιαλιστική Κούβα.

Ως μια έσχατη χειρονομία αλληλεγγύης του θανόντος, η οικογένειά του πήρε την ευγενική απόφαση να προχωρήσει στη δωρεά των οργάνων του.

Η ΚΕ του ΚΚΕ εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην κυβέρνηση της Κούβας, την ΚΕ του ΚΚ Κούβας, την οικογένεια και τους οικείους του, τη διπλωματική αποστολή της Κούβας στην Ελλάδα».

Μήνυμα της Αλ. Παπαρήγα προς τον Ραούλ Κάστρο

Μήνυμα προς τον Ραούλ Κάστρο Ρους, Α' Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚ Κούβας και Πρόεδρο του Κρατικού Συμβουλίου της Κούβας, απέστειλε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα για το θάνατο του Λουίς Πράδο Γκαρσία.

Το μήνυμα της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Αγαπητέ σύντροφε,

Εκφράζω τα βαθιά συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη των Ελλήνων κομμουνιστών για την αναπάντεχη και πρόωρη απώλεια του σ. Λουίς Πράδο Γκαρσία, στελέχους του ΚΚΚ και πρεσβευτή της Κούβας στην Ελλάδα.

Το σοσιαλιστικό κράτος και το ΚΚ της Κούβας χάσανε έναν άξιο εκπρόσωπό τους, μαχητικό υπερασπιστή της κουβανικής επανάστασης, των συμφερόντων του κουβανικού λαού και των ιδανικών του σοσιαλισμού.

Η σκέψη μας βρίσκεται κοντά στην οικογένειά του που έχασε έναν θαυμάσιο άνθρωπο.

Οι Ελληνες κομμουνιστές και το λαϊκό κίνημα της χώρας μας θα τον θυμόμαστε σαν έναν αγαπητό σύντροφο και πολύτιμο συναγωνιστή. Η ανάμνησή του θα μας συνοδεύει στους καθημερινούς αγώνες για την κατάργηση της εκμετάλλευσης και την αλληλεγγύη με τη σοσιαλιστική Κούβα.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Αλέκα Παπαρήγα

ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ