Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Μονόδρομος η νίκη

Με σημαντικές απουσίες καλείται ο Ολυμπιακός να αντιμετωπίσει σήμερα τη Μαρσέιγ στο «Βελοντρόμ» (21.45 ΝΕΤ), στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League. Η νίκη πλέον είναι μονόδρομος για τους «ερυθρόλευκους», αφού μόνο έτσι θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα για την τρίτη θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ, ενώ παράλληλα διατηρεί ζωντανές τις όποιες ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού (η οποία δεν εξαρτάται μόνο από αυτόν πλέον).

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε προβληματίζεται για τους παίκτες που θα χρησιμοποιήσει στον άξονα, λόγω των τραυματισμών του Ορμπάιθ και του Μακούν, και για τον αντι-Ιμπαγάσα που θα παίξει απέναντι στη γαλλική ομάδα.

Στην προπόνηση ο Ισπανός τεχνικός έκανε «πειράματα», πριν από το σημαντικό ματς, για να καταλήξει στους έντεκα που θα κληθούν να αγωνιστούν.

Ολα δείχνουν ότι ο 48χρονος προπονητής θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Μέγκιερι και στην άμυνα - από δεξιά προς αριστερά - τους Τοροσίδη, Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλο και Μαρκάνο. Στο κέντρο θα παίξουν ο Μοντέστο και... ο Χολέμπας! Πιο μπροστά θα βρίσκονται ο Φουστέρ και ο Μιραλάς, ενώ μία θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικούν ο Αμπντούν, ο Γέστε και ο Φετφατζίδης. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Τζιμπούρ. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Κοστάντσο, Μανιάτης, Ποτουρίδης, Φέισα και Πάντελιτς.

«Να πιέζουμε συνέχεια τον αντίπαλο»

Χωρίς... αύριο είναι για τον Ολυμπιακό ο σημερινός αγώνας του στη Μασσαλία κόντρα στην Μαρσέιγ (φωτ. από το πρώτο παιχνίδι)

Icon

Χωρίς... αύριο είναι για τον Ολυμπιακό ο σημερινός αγώνας του στη Μασσαλία κόντρα στην Μαρσέιγ (φωτ. από το πρώτο παιχνίδι)
Ασφυκτικό πρέσινγκ πρέπει να ασκούν οι παίκτες του Ολυμπιακού, όπως ζήτησε ο Ερνέστο Βαλβέρδε κατά τη διάρκεια της χτεσινής προπόνησης της ομάδας. Ο Ισπανός τεχνικός τόνισε ότι το συγκεκριμένο στοιχείο είναι από τους βασικούς άξονες στη φιλοσοφία των Πειραιωτών και οι ποδοσφαιριστές δεν πρέπει να ξεχνιούνται. «Πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο στο θέμα της πίεσης που ασκούμε στον αντίπαλο. Δεν γίνεται κάθε φορά να πιέζουν μεμονωμένα ένας, δύο ή τρεις παίκτες, αυτό πρέπει να γίνεται από όλους, ώστε να μη βρισκόμαστε ακάλυπτοι στην άμυνά μας. Οταν πιέζουμε από την περιοχή του αντιπάλου, όλες οι γραμμές πρέπει να είναι κοντά και να κινούμαστε ως μία μάζα, ένα ενιαίο σύνολο. Εάν κάποιος ξεχαστεί ή αδρανήσει, αυτομάτως θα δημιουργηθεί κενό, όπως συνέβη σε κάποιες περιπτώσεις στο ντέρμπι, ειδικά στα άκρα». Στο άλλο ματς του ομίλου η Αρσεναλ θα αντιμετωπίσει την Ντόρτμουντ.

  • Το υπόλοιπο σημερινό πρόγραμμα: Λεβερκούζεν - Τσέσλι, Βαλένθια - Γκενκ, Σαχτιάρ - Πόρτο, Ζενίτ - ΑΠΟΕΛ, Μίλαν - Μπαρτσελόνα. ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ - Βικτόρια Πλέζεν.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ντέρμπι στο Φάληρο (2011-03-19 00:00:00.0)
Στα μέτρα των ισχυρών (2009-03-15 00:00:00.0)
Δε ρισκάρει ο Βαλβέρδε (2008-12-12 00:00:00.0)
Ωρα... Ευρώπης (2008-08-13 00:00:00.0)
Μεταγραφικός πυρετός (2008-07-22 00:00:00.0)
Η μεγάλη πρόκληση (1997-08-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ