Τρίτη 29 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΝΕΟΛΑΙΑ
Εκατοντάδες πανεπιστημιακοί υπό αναμονή του διορισμού τους

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Τα προβλήματα των εκατοντάδων πανεπιστημιακών και εκπαιδευτικών ΤΕΙ που εδώ και τρία χρόνια περιμένουν το διορισμό τους, αφορά η Eρώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς την υπουργό Παιδείας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, Γιάννης Γκιόκας, Γιάννης Ζιώγας, Λιάνα Κανέλλη, Διαμάντω Μανωλάκου και Γιάννης Πρωτούλης.

Οπως εξηγούν οι βουλευτές στο κείμενο της Eρώτησης: «Σχεδόν 900 εκλεγμένα μέλη Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των Πανεπιστημίων και Εκπαιδευτικού Προσωπικού των ΤΕΙ βρίσκονται επί δύο και τρία χρόνια σε καθεστώς ομηρίας, αφού δεν έχει εκδοθεί ακόμα το ΦΕΚ του διορισμού τους. Ακόμα και ο διορισμός 400 μελών ΔΕΠ και ΕΠ που είχε εξαγγελθεί επίσημα από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (ΦΕΚ 1874/25-08-2011) - ο οποίος σε καμιά περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των ΑΕΙ - ανακλήθηκε προκλητικά με το πρόσχημα του Μνημονίου και της αναλογίας προσλήψεων - αποχωρήσεων 1:10 για το δημόσιο τομέα.

Η ρητή δέσμευση της κυβέρνησης για μετακύλιση των 400 διορισμών στο 2012 καθόλου δεν εξασφαλίζει τα υπό διορισμό μέλη ΔΕΠ και ΕΠ, που έχουν υποστεί χρόνια πολιτικού εμπαιγμού. Επιδεινώνει δε το πρόβλημα των υπόλοιπων περίπου 500 μελών ΔΕΠ και ΕΠ υπό αναμονή, των οποίων οι διορισμοί μετατίθενται επ' αόριστο. Ολη αυτή η κατάσταση εξωθεί τους υπό διορισμό διδάσκοντες να δουλεύουν με συμβάσεις 4μηνες και 6μηνες στα ΑΕΙ, ακόμα και αμισθί, περιμένοντας για χρόνια το διορισμό τους. Ερχεται βέβαια να προϋπαντήσει την εφαρμογή του νέου Νόμου-Πλαισίου που προβλέπει και βαθαίνει την ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας του διδακτικού και λοιπού προσωπικού των ΑΕΙ, τη συμβασιουχοποίηση των χαμηλότερων βαθμίδων διδασκόντων. Συνδέεται άμεσα με τη γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική του μαύρου μπλοκ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ. και των οργανισμών του κεφαλαίου που φέρνουν τις απολύσεις, την εφεδρεία, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, το χαράτσωμα των λαϊκών στρωμάτων».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν την υπουργό:

  • Τι μέτρα προτίθεται να πάρει, ώστε να προχωρήσει άμεσα το ΦΕΚ διορισμού όλων των υπό διορισμό μελών ΔΕΠ και ΕΠ των ΑΕΙ.
  • Τι μέτρα προτίθεται να πάρει, ώστε να καλυφθούν όλες οι διδακτικές και ερευνητικές ανάγκες των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ με εκπαιδευτικό προσωπικό μόνιμης, σταθερής και αποκλειστικής σχέσης εργασίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ