Τρίτη 29 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές

Κινητοποίηση του ΜΑΣ σε εστιατόρια

Σε αποκλεισμό και κατάληψη όλων των ταμείων της λέσχης του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο προχώρησαν χτες το μεσημέρι οργανωμένα φοιτητές μετά από κάλεσμα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), διεκδικώντας δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές.

Συγκεκριμένα, επιτροπές του ΜΑΣ απέκλεισαν τα ταμεία του φοιτητικού κέντρου, της Κνωσού και της Ιατρικής, απαιτώντας η σίτιση να περάσει στο κράτος και όχι στους ιδιώτες, δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές, πλήρη εργασιακά δικαιώματα για όσους εργάζονται. Μάλιστα, θετική ήταν και η ανταπόκριση των εργαζομένων στην κινητοποίηση, οι οποίοι μίλησαν στους φοιτητές για το κλίμα τρομοκρατίας και εκφοβισμού που επικρατεί και για το φόβο απολύσεων.

«Λαϊκίστικος ο αγώνας για δωρεάν συγγράμματα»!

Προκλητικές απαντήσεις έλαβαν οι φοιτητές του Τμήματος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στην παράσταση διαμαρτυρίας που είχε οργανώσει η Επιτροπή Αγώνα του ΜΑΣ την περασμένη Πέμπτη, με αίτημα να δοθούν όλα τα συγγράμματα σε όλους δωρεάν, χωρίς καμιά περικοπή.

Η διοίκηση του Τμήματος υπερασπίστηκε ως πρότυπο τα πανεπιστήμια του εξωτερικού, όπου δεν υπάρχουν δωρεάν βιβλία και οι φοιτητές άκουσαν ότι ο αγώνας τους για δωρεάν συγγράμματα είναι «λαϊκίστικος»!

Αυτά, τη στιγμή που οι πρωτοετείς φοιτητές δε θα παίρνουν πια ολόκληρους τους κώδικες με τη νομοθεσία που είναι απαραίτητη για τις σπουδές τους, αλλά έναν πολυκώδικα χωρίς τους ειδικούς νόμους. Καταργούνται τα βιβλία για τα μαθήματα Δίκαιο Ανταγωνισμού και Προστασία Καταναλωτή του Γ' εξαμήνου, για το Ειδικό Ποινικό του Ε' εξαμήνου, καθώς επίσης και για όλες τις εμβαθύνσεις του τέταρτου έτους. Για τα μαθήματα που η ύλη είναι κατανεμημένη σε δύο βιβλία μόνο ένα από αυτά θα παρέχεται δωρεάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ