Τρίτη 29 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Εκδήλωση για την ίδρυση του ΚΚΕ

«Στο πρόσωπο της πλειοψηφίας της νεολαίας, βλέπουμε την αυριανή γενιά της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων που θα σηκώσει το βάρος των μεγάλων ριζικών αλλαγών, των κοσμογονικών αλλαγών και ελπίζουμε ότι θα τα καταφέρουν καλύτερα από εμάς».

Τα παραπάνω σημείωσε μεταξύ άλλων ο Ζήσης Λυμπερίδης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου στην εκδήλωση των μαθητικών οργανώσεων Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ, για την ίδρυση του ΚΚΕ.

Στην εκδήλωση, που έγινε στο κέντρο Ιστορίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν μαθητές που συναντήθηκαν με την ΚΝΕ και τους νεολαίους της στις καθημερινές μάχες για το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν Παιδεία και στα άλλα μέτωπα πάλης. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή του ντοκιμαντέρ για την υπερενενηντάχρονη ζωή και δράση του ΚΚΕ.

Ο Ζήσης Λυμπερίδης, σημείωσε πως «από την ίδρυσή του ως σήμερα, το ΚΚΕ βαδίζει σε δρόμους δύσβατους, μα δρόμους ωραίους και αληθινούς για το λαό μας, για τις ελπίδες και τους πόθους του να ξημερώσουν οι πιο όμορφες μέρες που δεν έζησε ακόμη, στη δική του, τη σοσιαλιστική - κομμουνιστική κοινωνία. Εκεί όπου η δουλειά δε θα είναι εξαναγκασμός, αλλά ελευθερία, γιατί δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και πάνω απ' όλα, ο καθένας θα ζει για να δημιουργεί για όλους και όλοι για τον έναν.


Το ΚΚΕ σ' όλη την ιστορική του διαδρομή έδωσε και δίνει όλες του τις δυνάμεις, με συνέπεια, αποφασιστικότητα, μαχητικά, πληρώνοντας ακόμα και με το αίμα και τη ζωή των στελεχών και των μελών του, για να ζήσει ο λαός μας καλύτερες μέρες. Η σφραγίδα του βρίσκεται ανεξίτηλη στις κατακτήσεις του εργατικού κινήματος, σ' όλη την πορεία του λαϊκού κινήματος, έτσι ώστε η νεότερη Ιστορία της Ελλάδας να είναι συνυφασμένη με τη δράση του ΚΚΕ».

Και ολοκλήρωσε την ομιλία του με μια προτροπή προς τους νέους: «Μην παίρνετε τίποτα τοις μετρητοίς, προτού επιδιώξετε να μάθετε. Μην παίρνετε άκριτα οι νέοι κομμουνιστές, οι φίλοι της ΚΝΕ, ούτε αυτά που σας λέμε εμείς. Σκεφτείτε τα, μελετήστε, συγκρίνετε και μετά καταλήξτε. Το ΚΚΕ δεν φοβάται να ακούσει διαφορετικές γνώμες. Είμαστε έτοιμοι να τις συζητήσουμε. Εχουμε εμπιστοσύνη στο κριτήριο των νέων γενιών, ιδιαίτερα στο κριτήριο των παιδιών της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Και κάτι ακόμα: Σκεφτείτε ποιοι πρωτοστατούν στην επίθεση κατά του ΚΚΕ. Είναι οι ίδιοι που έχουν ξεζουμίσει τους γονείς σας, οι ίδιοι που σας επιφυλάσσουν ένα γκρίζο μέλλον, αν δεν τους ματαιώσουμε τα σχέδια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ