Τρίτη 29 Νοέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
Να δοθεί δωρεάν πετρέλαιο στα σχολεία

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή με αφορμή τα προβλήματα θέρμανσης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας

Για το πρόβλημα που έχει προκύψει με τη θέρμανση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή προς την υπουργό Παιδείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Αντώνης Σκυλλάκος και Αποστόλης Νάνος, όπου σημειώνουν: «Σοβαρό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί με τη θέρμανση του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας, Νομού Τρικάλων. Μαθητές και εκπαιδευτικοί είναι αναγκασμένοι να κάνουν μάθημα σε κρύες αίθουσες λόγω της μειωμένης ώρας λειτουργίας των καυστήρων, καθώς το πετρέλαιο είναι λιγοστό και τελειώνει από μέρα σε μέρα.

Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση είναι αποτέλεσμα της παραπέρα μείωσης κατά 40% φέτος της ήδη μειωμένης χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών, με συνέπεια να καλούνται οι γονείς να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να καλύψουν λειτουργικές ανάγκες των σχολείων.

Οι ευθύνες βαραίνουν τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις που με την πολιτική τους στην Παιδεία όλα αυτά τα χρόνια και με την εφαρμογή του "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ" ιδιωτικοποιούν παραπέρα την Παιδεία και υποβαθμίζουν το δημόσιο, δωρεάν χαρακτήρα της».

Οι βουλευτές ρωτούν την υπουργό Παιδείας τι άμεσα μέτρα θα πάρει για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και να προμηθευτεί πετρέλαιο τόσο το συγκεκριμένο σχολείο όσο και όποιο άλλο σχολείο αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα. Επίσης ζητούν να χρηματοδοτηθούν οι σχολικές επιτροπές με τα αναγκαία κονδύλια ώστε να καλύπτουν τις απαιτούμενες λειτουργικές ανάγκες των σχολικών μονάδων και ρωτούν την υπουργό εάν προτίθεται να προχωρήσει άμεσα σε δωρεάν παροχή πετρελαίου στα σχολεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ