Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ
Μαζική η συμμετοχή στις εκλογές του κλαδικού Συνδικάτου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές στο νεοσύστατο Συνδικάτο Εργαζομένων στην Τοπική Διοίκηση α' και β' βαθμού του Νομού Λάρισας. Παρά τη λυσσαλέα επίθεση και τη συκοφαντία του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού και της παράταξης του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, που καλούσαν τους εργαζόμενους να μη γράφονται στο Συνδικάτο και να μην ψηφίσουν και, ταυτόχρονα, επιδίδονταν σε συκοφαντικά ψέματα του τύπου «το Συνδικάτο είναι διασπαστικό» και «επιχειρεί τη διάλυση των άλλων σωματείων» κ.ά. - ακόμα και τις μέρες των εκλογών ασκούσαν πιέσεις σε εργαζόμενους - οι εγγραφές στο Συνδικάτο έφτασαν τις 567 και οι ψηφίσαντες στις εκλογές τους 458.

Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα των εκλογών έχουν ως εξής:

Εγγεγραμμένοι: 567

Ψήφισαν: 458

Εγκυρα: 455

Ακυρα - Λευκά: 3

Εκλέγονται, κατά σταυρό προτίμησης, στο 13μελές ΔΣ οι: Αγγ. Σίμος, Γ. Παπαδούλης, Ζ. Γκαραλιάκος, Ν. Ράπτης, Μ. Βαγενάς, Δ. Καφρίτσας, Σερ. Χαϊδάς, Απ. Τσολάκης, Χρ. Μασούρας, Ελισάβετ Παναγιώτου, Γ. Μπαλκουρίδης, Αντ. Σκριβάνος, Θωμ. Μωυσής.

Σε ανακοίνωσή της η Προσωρινή Διοίκηση του Συνδικάτου αναφέρει: «Το Κλαδικό Συνδικάτο, παρά το λίγο χρόνο δράσης του στη γραμμή του ταξικού κινήματος και της ταξικής ενότητας, που είναι αναγκαιότητα και στους εργαζόμενους στην Τοπική Διοίκηση, σε δήμους, δημοτικές επιχειρήσεις, περιφέρεια, ανεξάρτητα από εργασιακές σχέσεις, αγκαλιάστηκε από εκατοντάδες εργαζόμενους, θεωρώντας το ως αποκούμπι, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας που έχει ο κάθε εργαζόμενος, στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πριν και του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. - ΕΕ - κεφαλαίου, τώρα.

Στην εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι εργαζόμενοι μια και μόνο υπόσχεση μπορούμε να δώσουμε: Οτι θα πρωτοστατήσουμε σε όλα τα επίπεδα για να οργανώσουμε την πάλη των εργαζομένων όλου του κλάδου με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Να πορευτούμε μαζί με τους εργαζόμενους στο δρόμο της ταξικής συσπείρωσης και πάλης, μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα, κόντρα στα εμπόδια που βάζουν οι κυβερνητικοί και εργοδοτικοί συνδικαλιστές στην οργάνωση του συνόλου των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Με κατεύθυνση την ταξική ενότητα, με πλαίσιο αιτημάτων στη βάση των αναγκών των εργαζομένων, χτίζοντας τη λαϊκή συμμαχία ενάντια στο κεφάλαιο, μπορούμε να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική, μπορούμε να διεκδικήσουμε ουσιαστικές κατακτήσεις. Μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο για μια καλύτερη ζωή για μας και τα παιδιά μας, το δρόμο για την εξουσία τη δική μας, τη λαϊκή εξουσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ