Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ
Τρομοκρατική εξέταση σε βάρος 88 γιατρών

Για συμμετοχή τους σε επίσχεση εργασίας τον Ιούλη του 2010!

Στην ανάληψη έργου απ' τους εισαγγελείς σε βάρος των γιατρών για ανύπαρκτα παραπτώματα παραπέμπει η προτροπή (29.11.2011) του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, προς τους διοικητές των νοσοκομείων να συγκρουστούν με τους γιατρούς και να προχωρήσουν σε ακόμα μεγαλύτερες περικοπές των «πλασματικών» - όπως τις χαρακτήρισε - εφημεριών.

Ετσι, αυτή την περίοδο ο αρμόδιος εισαγγελέας καλεί σε προκαταρκτική εξέταση 88 ειδικευόμενους γιατρούς του Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας επειδή πήραν μέρος σε επίσχεση εργασίας (4.7.2010) για τη διεκδίκηση δεδουλευμένων εφημεριών. Η προκαταρκτική εξέταση ξεκίνησε μετά από ανώνυμη καταγγελία ότι κατά τη διάρκεια της επίσχεσης εργασίας ομάδα γιατρών εμπόδισε ασθενή - χωρίς να τον κατονομάζει - να νοσηλευτεί και ότι η ίδια ομάδα γιατρών εμπόδιζε συναδέλφους τους να προχωρήσουν στο έργο τους. Βέβαια, κάτι τέτοιο δε συνέβη καθώς οι γιατροί σε κάθε περίπτωση υπηρέτησαν με συνέπεια την αντιμετώπιση των περιστατικών που είχαν ανάγκη σύμφωνα με τα δεδομένα στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ωστόσο, όμως, αυτή η δικαστική διαδικασία ξεκινά την περίοδο που - όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση του υπουργού με τους διοικητές - πρώτα θα πληρωθούν τα εξαιρέσιμα - δηλαδή οι Κυριακές και οι αργίες - και μετά τα υπόλοιπα, όπως οι υπερωρίες. Ειδικότερα για τις εφημερίες, μετά και τη δήλωση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας ότι πιθανώς θα χρειαστούν πρόσθετα κονδύλια για το 2011, προκύπτει η μετάθεση των πληρωμών των εφημεριών και υπερωριών για το καλοκαίρι του 2012. Ετσι, οι προκαταρκτικές διαδικασίες μπορούν να χρησιμεύσουν ως εμπόδιο σε άμεσες κινητοποιήσεις των γιατρών για μη πληρωμή δεδουλευμένων εφημεριών.

Την επιχειρούμενη άσκηση δίωξης στους ειδικευόμενους γιατρούς του Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ