Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ «ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ COSMETICS»
Μία μέρα δουλειά τη βδομάδα από το ... σπίτι

«Ομήρους» κρατά 330 εργαζόμενους σε Αττική και Θεσσαλονίκη η εταιρεία παραγωγής και διανομής καλλυντικών «Γερολυμάτος Cosmetics», η οποία στις 30 Νοέμβρη ανακοίνωσε πως δεν έχει πια αντικείμενο εργασιών και εξαναγκάζει τους εργαζόμενους σε μια μέρα δουλειά, χωρίς να προσέρχονται στο χώρο εργασίας!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας από τη Δευτέρα, 5 Δεκέμβρη, θα ισχύσει για τους εργαζόμενους «σύστημα διαλείπουσας απασχόλησης με τυπική εργασία 1 ημέρα την εβδομάδα. Την ημέρα αυτή δεν θα προσέρχεστε στο χώρο εργασίας σας. Το καθεστώς αυτό θα ισχύσει μέχρι νεωτέρας ειδοποίησης». Δηλαδή τους απολύει, χωρίς να τους ...απολύει, χωρίς την αποζημίωση που δικαιούνται, χωρίς ταμείο ανεργίας, θέλοντας να τους εξαντλήσει οικονομικά και να τους εξωθήσει σε παραίτηση. Μάλιστα, για το καθεστώς αυτό, που μετατρέπει τους εργαζόμενους σε σύγχρονους δουλοπάροικους και το προσφέρει η νομοθεσία, η εργοδοσία ζήτησε και διαβούλευση με το σωματείο της εταιρείας.

Στο μεταξύ οι ευθύνες που βαραίνουν το σωματείο είναι μεγάλες, καθώς οι εργαζόμενοι της εταιρείας βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο, απροετοίμαστοι και ανίκανοι να αντιδράσουν στις εργοδοτικές μεθοδεύσεις. Και ιδιαίτερα σε μια περίοδο που υπάρχουν πάμπολλα παραδείγματα ότι η εργοδοσία θα αξιοποιήσει κάθε αντεργατικό μέτρο, κάθε διάταξη και νόμο που προσφέρουν οι κυβερνήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ