Κυριακή 4 Δεκέμβρη 2011
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ
2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των συντρόφων: ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ, ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΒΑΠΟΡΙΔΗ, ΒΑΓΓΕΛΗ ΤΟΥΜΑΣΗ. Επίσης στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης από το Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Νέας Σμύρνης, των: ΜΑΝΩΛΗ ΣΕΡΓΑΚΗ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΟΥΖΑΛΑ, ΘΟΔΩΡΟΥ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΛΠΙΔΑΣ ΤΕΓΟΥΛΙΑ - ΤΣΙΛΙΜΙΓΚΡΑ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΤΣΙΛΙΜΙΓΚΡΑ, ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ, ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΝΤΕΛΗ, ΜΙΧΑΛΗ ΔΑΝΙΑ, ΓΙΑΝΝΗ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ, ΜΑΡΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ, ΗΛΙΑ ΒΕΛΙΣΑΡΙΔΗ.

Στη μνήμη όλων, προσφέρω 100 ευρώ, τη χρονιάτικη συνδρομή μου, στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

Προκόπης Ηλίας

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη της αγαπημένης μας ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΓΚΟΓΚΟΓΛΟΥ, παλαίμαχης κομμουνίστριας και μαχήτριας του ΔΣΕ, ιστορικού στελέχους του ηρωικού ΚΚΕ που «έφυγε» από κοντά μας πριν δύο χρόνια, προσφέρουμε 100 ευρώ στο Κόμμα για την οικονομική του εξόρμηση και 100 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

Η αδελφή της, Μαρία Παπάνθιμου

Η ανιψιά της, Γεωργία Παπάνθιμου

***

ΦΩΤ.

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΟΥΡΟΥΝΤΗΣ.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 370 ευρώ στο ΚΚΕ, το κόμμα που τίμησε με τη δράση του όλη του τη ζωή.

Η οικογένειά του

Οι σύντροφοι και οι φίλοι του

***

3 ΦΩΤ.

Πέρασαν 3 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μου ο σύντροφός μου ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΛΑΧΟΣ. Ο χαμός του μου άφησε πόνο και μοναξιά. Η απουσία του κάθε μέρα γίνεται πιο αισθητή.

Στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη των γονιών μου ΑΙΜΙΛΙΑΣ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΜΠΡΑΚΟΥ, προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Πετρούπολης, 100 ευρώ.

Σοφία Βλάχου

***

ΦΩΤ.

Στις 3/12 συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο κομμουνιστής ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ Γ. ΚΡΗΤΙΚΟΣ.

Μαθιουδάκης Αλέκος
Μαθιουδάκης Αλέκος
Στη μνήμη του, προσφέρουμε 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Πετρούπολης.

Η γυναίκα του, Ευγενία

Τα παιδιά του: Πόπη - Γιώργος, Γιώργος - Βίκυ

Ο εγγονός του, Χριστόφορος

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μου αδελφού ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΙΤΣΙΛΙΑ, προσφέρω 50 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Ναυτεργατών.

Ο αδελφός του, Παναγιώτης

***

ΦΩΤ.

Στις 23 Ιούλη 2008 πέθανε σε ηλικία 82 ετών, η ΘΥΜΙΟΥΛΑ ΝΤΟΒΑ - ΖΟΡΜΠΑ, αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και μαχήτρια του ΔΣΕ. Γεννήθηκε στο χωριό Φανάρι Καρδίτσας και το 1949 οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ και, μετά από λίγο, εντάχθηκε στον Εφεδρικό ΕΛΑΣ, αναλαμβάνοντας επικεφαλής του συνεργείου ραπτικής για τις ανάγκες των ανταρτών του μόνιμου ΕΛΑΣ.

Στη μνήμη της, ο σύζυγός της Σωτήρης Ζορμπάς, οι κόρες: Αλεξάνδρα Ζορμπά - Τσιάκα, Μαριάννα Ζορμπά - Μανουσέλη και οι γαμπροί της, Χρήστος Τσιάκας και Μανώλης Μανουσέλης, πρόσφεραν 50 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

Ο Σωτήρης Ζορμπάς, επίσης, πρόσφερε 50 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή», στη μνήμη των αδελφιών του, ΒΑΣΙΛΗ, ΣΤΕΡΓΙΟΥ, ΜΗΤΣΟΥ και ΛΕΩΝΙΔΑ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και εξορισθέντων στο κολαστήριο της Μακρονήσου.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του δολοφονημένου χάριν της εργατικής τάξης (στην απεργία στις 20/10), εργάτη ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΤΖΑΡΙΔΗ, αποτίω φόρο τιμής και προσφέρω 50 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

Νότα Τσάμη

***

ΦΩΤ.

Νίκο μου, για την ονομαστική σου γιορτή στις 6.12, φέτος είναι 3 χρόνια από το θάνατό σου και μου λείπεις πολύ, είμαι τελείως μόνη.

Στην άσβεστη μνήμη σου, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Κηφισιάς, 100 ευρώ.

Η γυναίκα σου, Βάσω Κοΐνη

ΡΙΖΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΡΙΖΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του σ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ, αγωνιστή του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, προσφέρουν 70 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Αρτας, η γυναίκα του Μαργαρίτα Παπασπύρου, ο αδελφός του Φώτης Παπασπύρου και η νύφη του Ελένη Παπασπύρου.

***

ΦΩΤ.

Στις 25 Ιούλη 2011 έχασε τη μάχη με τη ζωή ο αγαπημένος μας σύζυγος και πατέρας, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ. Γεννήθηκε στην Ανιάδα Καρπενησίου, ήταν μέλος της ΕΠΟΝ και μαχητής του ΔΣΕ. Πιστός στον αγώνα πάλεψε άξια και γενναία υπηρετώντας τον όρκο του μαχητή του ΔΣΕ και τις ιδέες του ΚΚΕ. Τραυματίστηκε βαριά τρεις φορές. Εζησε ως πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία. Επαναπατρίστηκε το 1981 και εγκαταστάθηκε στη Λάρισα. Συνέχισε τον αγώνα στην ΠΕΑΕΑ Λάρισας.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του προσφέρει 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη», 50 ευρώ στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Κέντρου, και 50 ευρώ στο περιοδικό της Εθνικής Αντίστασης.

***

ΦΩΤ.

Τέλος Οκτώβρη 2009 «έφυγε» από κοντά μας το αγαπημένο μας παιδί ΔΑΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, από πρόωρο και ξαφνικό θάνατο.

Στη μνήμη του, οι γονείς του Δαούσης Γιάννης και Δαούση Καρολίνα (Ντίνα) προσφέρουμε το ποσό των 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του τιμημένου Κόμματός μας, του ΚΚΕ.

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΑΝΔΡΕΑ ΦΑΝΤΗ προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Πετρούπολης.

Η σύζυγός του

Οι κόρες του

***

3 ΦΩΤ.

Στη μνήμη της μητέρας μου ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (ΒΑΛΤΖΗ) και του πατέρα μου ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΑΛΤΖΗ, ανάπηρου του αλβανικού μετώπου, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ο οποίος εκτελέστηκε από τους γερμανοτσολιάδες στο Λεωνίδιο Κυνουρίας το 1944. Επίσης, στη μνήμη του συντρόφου μου ΝΙΚΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, μέλους του ΚΚΕ και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης για την ονομαστική του εορτή και για την οικονομική εξόρμηση, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Πετρούπολης.

ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
Ερμ. Αθανασίου

***

ΦΩΤ.

Πέρασαν 61 χρόνια από τότε που εκτελέστηκε ο ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΙΖΑΚΗΣ, από τους φασίστες του χωριού του στη Σωτηρίτσα Αγιάς, αφού πρώτα ταλαιπωρήθηκε και βασανίστηκε πολύ. Ηταν στην Εθνική Αντίσταση, γραμματέας του ΕΑΜ με έδρα τη Σελίτσανη. Δρούσε παράνομα και είχε συλληφθεί με άλλους συναγωνιστές από τους Ιταλούς κατακτητές. Δραπέτευσε από τις φυλακές, κυνηγήθηκε άγρια και προσχώρησε στο Δημοκρατικό Στρατό όπου υπηρέτησε στην τροφοδοσία για τις περιοχές Κισσάβου και Μαυροβουνίου. Συνελήφθη και εκτελέστηκε στα 1950.

Στη μνήμη του, η κόρη του Μπαντρά Βασιλική προσφέρει 50 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του Κόμματος.

***

ΦΩΤ.

Αγαπητοί συνάδελφοι και σύντροφοι, ήδη, πέρασαν 5 χρόνια από τη μέρα που «έφυγε» από κοντά μας, τόσο νωρίς, ο αξέχαστος συνάδελφός μας, σύντροφος στέλεχος του ΚΚΕ, ΝΩΝΤΑΣ ΚΟΥΜΕΝΤΕΑΣ. Ο αγωνιστής, που με τη συνεπή και γεμάτη αυταπάρνηση δράση του μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ πάλεψε μέχρι την τελευταία στιγμή για τα συμφέροντα και το δίκιο των εργαζομένων της ΟΑ και της εργατικής τάξης γενικότερα.

Σαν ελάχιστο φόρο τιμής, στη μνήμη του, σας καλούμε να ενισχύσετε οικονομικά το ΚΚΕ. Τώρα που ο λαός μας δέχεται μια χωρίς προηγουμένου επίθεση, χρειάζεται ένα ισχυρό ΚΚΕ μπροστάρη στον αγώνα της Αντίστασης και Ανατροπής.

Η Κομματική Οργάνωση Αερομεταφορών του ΚΚΕ, στη μνήμη του σ. Νώντα, συγκέντρωσε 900 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

2 ΦΩΤ.

Ο συν. Αμπελιώτης Παύλος, παλαίμαχος ναυτεργάτης στέλεχος της θρυλικής ΟΕΝΟ από το Κάρντιφ της Αγγλίας, προσφέρει 100 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, στη μνήμη των ΑΝΤΩΝΗ και ΜΠΕΤΥΣ ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΥ.

***

ΦΩΤ.

Εννιά χρόνια συμπληρώθηκαν από το θάνατο του ΑΛΕΚΟΥ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ, μέλους του ΚΚΕ και καπετάνιου του 44ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ Ρεθύμνου.

ΦΑΝΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΦΑΝΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Στη μνήμη του, ο ανιψιός του Μανώλης Μαθιουδάκης προσφέρει 50 ευρώ στο KKE.

***

2 ΦΩΤ.

Στη μνήμη των γονιών μας ΜΗΤΣΟΥ και ΠΕΡΣΕΦΟΝΗΣ ΝTΟΥΠΗ, προσφέρουμε 200 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ, του κόμματος που στήριξαν σε όλη τους τη ζωή, μέσω της ΚΟΒ Εμπόρων της ΚΟΑ.

Ζήσης - Βαρβάρα - Βασίλης - Γιώργος

***

ΦΩΤ.

Γνωρίζοντας τη μεγάλη προσφορά του Ιδρύματος Φιλοξενίας Ηλικιωμένων Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ», τόσο ο σύντροφός μου στη ζωή ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ, όσο κι εγώ, αποφασίσαμε να γίνουμε μόνιμοι ενισχυρές στο «Σ.τ.Α.» με 100 ευρώ το χρόνο. Δυστυχώς, ο Μιχάλης «έφυγε» από τη ζωή.

Εκπληρώνοντας την κοινή μας απόφαση, προσφέρω στο Σ.τ.Α. 100 ευρώ για το 2011 και γίνομαι μόνιμη συνδρομήτρια για όλη τη διάρκεια της ζωής μου.

Συντροφικά

Στέλλα Τσαρουχά

***

ΦΩΤ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΑΝΤΩΝΗ ΑΓΓΙΝΑΡΑ, τίμιου αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και οπαδού του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Δάφνης, 150 ευρώ για την Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ.

Η σύζυγός του Μαρία Αγγινάρα


ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΑΜΠΑΤΙΕΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΛΑΜΠΡΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΛΑΜΠΡΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

ΚΟΥΜΕΝΤΕΑΣ ΝΩΝΤΑΣ
ΚΟΥΜΕΝΤΕΑΣ ΝΩΝΤΑΣ

Νικόλαος Βαλτζής
Νικόλαος Βαλτζής

ΑΓΓΙΝΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΑΓΓΙΝΑΡΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

 ΑΙΜΙΛΙΑ ΛΑΜΠΡΑΚΟΥ
ΑΙΜΙΛΙΑ ΛΑΜΠΡΑΚΟΥ

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΒΑΛΤΖΗ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΒΑΛΤΖΗ

 Θυμιούλα Ντόβα - Ζορμπά
Θυμιούλα Ντόβα - Ζορμπά

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΛΑΧΟΣ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΛΑΧΟΣ

 ΔΑΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΔΑΟΥΣΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΚΟΪΝΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΚΟΪΝΗΣ ΝΙΚΟΣ

Χρυσούλα Γκόγκογλου
Χρυσούλα Γκόγκογλου

Γιώργος Τσιτσίλιας
Γιώργος Τσιτσίλιας

 ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Μπέττυ Αμπατιέλου
Μπέττυ Αμπατιέλου

Δημήτρης Κοτζαρίδης
Δημήτρης Κοτζαρίδης

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ

 ΜΗΤΣΟΣ ΝΤΟΥΠΗΣ
ΜΗΤΣΟΣ ΝΤΟΥΠΗΣ

 ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ ΝΤΟΥΠΗ
ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ ΝΤΟΥΠΗ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΟΥΡΟΥΝΤΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΟΥΡΟΥΝΤΗΣ
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2012-11-25 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2011-12-24 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2010-01-15 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2009-12-23 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2009-12-22 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2007-12-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ